Tuomaritoiminta on vuosittainen puheenaihe Espanjassa. 

Valmentajat ja pelaajat kritisoivat tuomarien ratkaisuja viikosta toiseen espanjalaismediassa. 

Lukuisat tuomareiden tuomiot ovat herättäneet kuluvallakin kaudella polemiikkia. Valtaosa La Ligan valmentajista on kritisoinut julkisuudessa tuomaritoimintaa voimakkain sanankääntein.

Käytännössä kaikki kuluvan kauden La Liga -valmentajat tapasivat sarjan tuomarit tiistaina Madridissa. Tapaaminen järjestettiin Espanjan jalkapalloliiton tiloissa. Tapaamisen yhteydessä valmentajilla oli mahdollisuus tiedustella tuomareilta mielipiteitä muun muassa VAR:sta, käsivirheistä, heppoisista rangaistuspotkuista ja punaisista korteista.

Almería-luotsi Gaizka Garitanoa lukuun ottamatta yksikään valmentaja ei ole kieltäytynyt saamastaan kutsusta.

Tuomarikomitean edustajat tapaavat usein valmentajia. Edellinen tapaaminen järjestettiin elokuussa, jolloin tuomarit keskustelivat yli kahden tunnin ajan valmentajien kanssa muun muassa sääntömuutoksista.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti lähti tilaisuudesta pettyneenä. Ancelotti ilmoitti madridilaismedialle, että tapaamisesta syntyi lopulta melkoinen sekamelska. Getafe-luotsi José Bordalás sen sijaan ilmoitti olevansa tyytyväinen siihen, miten tapaaminen sujui.

Espanjalaismedian mukaan osa valmentajista lähti tapaamisesta kesken kaiken kotiin.