Real Madridin keskikenttäpelaaja Federico Valverde sanoo, että hän ei viihtynyt testijaksollaan Arsenalissa vuonna 2016.

Valverde, 25, kävi Arsenalissa testillä teini-ikäisenä edustaessaan Peñarolia kotimaassaan.

Uruguayn maajoukkuepelaaja kertoi, että hän ei varsinaisesti halunnut ikinä siirtyä Englantiin, vaikka olisi voinut tienata siellä jo nuorena huomattavan paljon. Valverden mukaan ihmiset hänen ympärillään halusivat osansa suurista summista, ja hän koki velvollisuudekseen antaa Arsenalille mahdollisuuden.

– Jos laittaa nimeni Googleen, löytää tarinoita siitä, kuinka lähes siirryin Arsenaliin, kun olin 16. Se on ehkä puoliksi totta, kertoi Valverde Players’ Tribunelle.

– Minulla ei ole mitään Arsenalia vastaan, mutta ikinä halunnut mennä Englantiin. Niihin aikoihin jalkapallon bisnepuoli astui kuvaan.

– Tietyt ihmiset sanoivat minulle: ”Kuka ei haluaisi pelata Arsenalissa? Haluatko jäädä Uruguayhin? Hullua!”. Todellisuudessa he tarkoittivat: ”Me kaikki voimme tienata paljon, jos menet sinne”.

Valverde sanoi, että hän koki olleensa perheensä kanssa ”haaskalintujen panttivanki”.

– Jalkapallo on pakoreitti parempaan elämään, etenkin meillä Etelä-Amerikassa, ja haaskalinnut tietävät sen. He painostavat sinua ”mukavalla” tavalla. ”Jos menet Arsenaliin, saat mukavan sängyn ja suihkun, joka pysyy lämpimänä 30-40 minuuttia. Kuka ei haluaisi sellaista elämää?”

– Minut lähetettiin Lontooseen viikon testijaksolle, enkä yksinkertaisesti viihtynyt siellä. Jos ajattelee vain materialistisia asioita, se kuulostaa mahtavalta. Mutta me emme ole robotteja.

– Todellisuus oli se, että perheeni ei olisi voinut tulla Lontooseen kanssani. Minun olisi pitänyt asua yksin vieraskielisessä maassa 16-vuotiaana. Jokaista lasta kohden, joka onnistuu muuttamaan ulkomaille, ei näe niitä sataa, jotka epäonnistuvat.

Valverden siirto Arsenaliin jäi toteutumatta, mutta hän siirtyi samana vuonna Real Madridiin, jonka edustusjoukkueessa hän on sittemmin voittanut kaiken mahdollisuuden.

The Players' Tribune

@PlayersTribune
“I’m not usually a talker. I like to keep things to myself. But I feel I need to tell my story, because I know it can help some people.”

@fedeevalverde goes deep on family, football, life.
theplayerstribune.com/posts/federico…
theplayerstribune.com

The Miracle | By Federico Valverde

If I am going to talk to you as the man that I am now, then you have to understand the boy that I was.

Linkki twiittiin.