João Félix siirtyi elo-syyskuun vaihteessa Atléticosta lainalle Barcelonaan.

Félix ei kuulunut Atlético-luotsi Diego Simeonen suunnitelmiin, eikä pelannut valmentajan alaisuudessa minuuttiakaan harjoituskaudella tai kauden ensimmäisissä otteluissa.

Félix aloitti Barcelona-lainansa hienosti iskettyään ensimmäiseen kolmeen otteluun yhtä monta maalia, mutta sittemmin Félix on pelannut jo 11 peräkkäistä ottelua ilman maalia. Félixin peliesitykset ovat jättäneet toivomisen varaan ja pelaaja on vaeltanut varjojen mailla viimeisen kuukauden, vaikka on päässyt jatkuvasti avauskokoonpanoon Xavin alaisuudessa.

El Larguero haastatteli maanantai-iltana Simeonea, joka kertoi mielipiteensä Félixistä.

– On selvää, ettei Atléticon kannattajat pitäneet Félixin tietyistä eleistä. Kun et ymmärrä omaperäisyyttämme, on sinun vaikea olla siinä ympäristössä. Se on sama asia, kun tulisin Argentiinasta Espanjaan ja haluaisin elää edelleen samalla tavalla kuin Argentiinassa.

– Kaikki hyvät asiat, joita Félixille tapahtuu Barcelonassa on positiivista myös meidän kannalta. Olen onnellinen siitä, miten paljon hän saa peliaikaa. Jos hän jää Barcelonaan, saamme hyvin merkittävän siirtosumman ja jos hän palaa Atléticoon, toivottavasti hän kykenee pelaamaan paremmin.

Simeonen mukaan Félix ei vain onnistunut Atléticossa niin hyvin kuin olisi halunnut.

– Olisi epäreilua puhua Félixin asenteesta. Uskon, ettei hän kyennyt antamaan itsestään kaikkea sitä, mitä olisi halunnut. Mielestäni kyse ei ole pelitavasta. Hän ei vain kyennyt siihen.