Álvaro Morata pelaa uransa parasta kautta.

Kaikki kilpailut mukaan luettuna 15 otteluun on syntynyt 12 maalia ja kolme maalisyöttöä. Morata on muodostanut Antoine Griezmannin kanssa tehokkaan kärkikaksikon Atléticossa.

Morata on parhaillaan Espanjan A-maajoukkueen mukana. Madridilaishyökkääjä on noussut maajoukkueen kapteeniksi.

Atlético-kärki tiedostaa pelaavansa uransa tehokkainta kautta.

– Tämä on epäilemättä urani onnellisin hetki. Toivottavasti tästä kaudesta tulee hyvä. Tunnen itseni paremmaksi ja tärkeämmäksi niin seura- kuin maajoukkueessakin. Tähän asemaan pääseminen ei ole ollut helppoa. Olen käynyt läpi hyvin huonojakin hetkiä, Morata totesi Radioestadiolle.

Morata on saanut luottamusta Diego Simeonelta ja Miguel Ángel Gil Marínilta.

– Kesällä keskustelin Simeonen ja Gil Marínin kanssa. Kyseessä oli keskustelu, jonka yhteydessä teimme päätöksen tulevaisuudestani. Se oli hyvästä, koska tunsin itseni tärkeäksi ja tarvitsin sitä. Kun tunnet valmentajan ja joukkuetoverien luottamuksen, tekee se kaikesta helpompaa. Tunnen, että minusta pidetään enemmän. Huomaan sen kotiotteluissa ja arvostan sitä todella paljon.

– Olen joukkuepelaaja. Olen monesti joutunut aloittamaan ottelun penkiltä, enkä ole koskaan valittanut siitä. Minulla on ollut urallani varmaan 500 joukkuetoveria, eikä kukaan voi puhua minusta pahaa. Minulle se on ylpeydenaihe ja arvostan sitä paljon.

Morata, 31, sai kesällä hyvin rahakkaan tarjouksen Saudi-Arabiasta, mutta kieltäytyi siitä jäädäkseen Atléticoon.

– En ajatellut siirtyväni Saudi-Arabiaan. Minulle tarjottiin paljon rahaa, vaikkei ihan 50 miljoonaa euroa niin kuin mediassa sanottiin. En halunnut katsoa Atléticon otteluita niin pitkän välimatkan päästä. Siirto Saudi-Arabiaan olisi mahdollisesti aiheuttanut sen, ettei minua valittaisi enää maajoukkueeseen ja olisin katunut sitä.