Girona pelaa sensaatiomaista kautta. 

Katalonialaisseura johtaa La Ligaa 13 pelatun kierroksen jälkeen. Girona on voittanut 11 ottelua, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kertaalleen. Real Madrid on jäänyt kahden pisteen päähän Gironasta.

Girona lähti kauteen tavoitteenaan ensinnäkin säilyttää sarjapaikkansa. Tällä menolla se on säilytetty jo muutaman viikon päästä, vaikka kaudesta on pelattu noin kolmannes.

Gironan kapteeni ja seuralegendan viittaa kantava Cristhian Stuani käväisi SER:n haastattelussa.

37-vuotias konkarihyökkääjä puhui joukkueensa alkukaudesta. Stuani tiedostaa, ettei kukaan osannut odottaa näin hurjaa syyskautta.

– Olemme tällä hetkellä yksin La Ligan kärkipaikalla ja pelaamme upeaa alkukautta. Jos joku olisi sanonut noin harjoituskaudella, olisi häntä kutsuttu hulluksi. Elämme unelmaa, emmekä halua herätä tästä. Nyt on nautittava ja tiedostettava, että tämä tilanne tuo myös ylimääräistä vastuuta, koska emme enää yllätä vastustajia. Kaikki joukkueet tuntevat pelitapamme. Sen vuoksi meidän on tehtävä töitä entistä enemmän ja haluamme tehdä kaiken mahdollisen, jottei meidän tarvitsisi herätä tästä unesta.

– Emme aseta itsellemme paineita jokaisen ottelun voittamisesta, koska sellaista ei tule tapahtumaan. Kohtaamme hetken, jolloin asiat ovat vaikeita ja joudumme kärsimään, koska emme ole Real Madrid tai Barcelona. Joukkueellamme on kuitenkin sielu, eikä sellainen synny yhdessä yössä. Tämä on palkinto hienosti vuosien ajan tehdystä työstä. Se on selvää.