Argentiinan A-maajoukkueen päävalmentaja Lionel Scaloni valitsi Pablo Maffeon mukaan marraskuun MM-karsintaotteluihin.

Maffeo, 26, on syntynyt Espanjassa. Laitapuolustaja on edustanut Espanjan kaikkia juniorimaajoukkueita, mutta häntä ei ole koskaan kutsuttu A-maajoukkueeseen. 

Valtaosan elämästään Espanjassa asuneen Maffeon äiti on argentiinalainen, jonka vuoksi pelaaja saa halutessaan edustaa Argentiinan A-maajoukkuetta. Byrokraattiset asiat menivät läpi aiemmin tällä viikolla, joten Maffeo saa liittyä Argentiinan maajoukkueen mukaan.

La Liga -seura Mallorcaa edustava Maffeo on hyvin innoissaan päästessään Argentiinan A-maajoukkueen matkaan.

– Olen todella onnellinen ja ylpeä voidessani edustaa Argentiinan maajoukkuetta. On uskomatonta voida pelata maailman parhaan maajoukkueen kanssa. Soitin välittömästi äidilleni, kun sain kuulla olevani mukana joukkueessa. Hän ei uskonut minua. Hän oletti minun vitsailevan hänen kustannuksellaan, Maffeo totesi Mallorcan verkkosivuilla.

– Scaloni kysyi minulta, haluaisinko pelata Argentiinan maajoukkueessa. Sanoin välittömästi kyllä, koska minulle on suuri ylpeydenaihe voida harjoitella ja jakaa pukukoppi maailmanmestareiden kanssa.

Maffeo pääsee pelaamaan yhdessä Leo Messin kanssa.

– Messi on historian paras pelaaja. Minulla on hänen pelipaitansa kotona. Olen pelannut häntä vastaan ja nyt olemme samalla puolella. Se on uskomatonta.

Argentiina kohtaa marraskuun MM-karsintaotteluissa Uruguayn ja Brasilian.