Bojan Krkić on huolissaan siitä, että Barcelona nostaa jatkuvalla syötöllä uusia erittäin nuoria pelaajia edustusjoukkueen rinkiin. Krkić, 33, itse debytoi aikoinaan Blaugranan paidassa vain vähän 17-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Kaikkien odotukset lähtivät laukalle, mikä johti ongelmiin myös pelaajan terveyden kanssa.

Barcelonan nykyisistä pelaajista muun muassa Lamine Yamal (15), Gavi (16), Marc Guiu (16) ja Pedri (17) ovat debytoineet ykkösjoukkueessa poikkeuksellisen nuorina.

– 15-vuotiaana poikana sitä haluaa vain harjoitella reservijoukkueen kanssa ja 16-vuotiaana tekee jo mieli mennä treenaamaan edustuksen miesten kanssa. Me teemme tavallista jostain sellaisesta, mikä ei ole tavallista, Krkić suomi hiljattain Diario AS:lle.

– Taloudellisilla ongelmilla on paljon vaikutusta, koska joukkueet ovat, mitä ovat, ja on melkein pakollista panostaa nuoriin ihmisiin.

– Puhumme lapsista, joiden [pitäisi] olla koulussa. Lapsista, joiden kanssa meidän pitäisi keskustella asioista, Krkić jatkoi.

Lue myös: Teinitähti Ansu Fatin kohteluun toivotaan malttia: ”Emme halua hoputtaa häntä”

– Ihanteellista olisi kasvaa omassa akatemiassa. Meidän pitää antaa arvoa pelaajalle, joka kasvaa nuorten joukkueessa. Antaa arvoa sille, että on nuorten joukkueessa, eikä [koe tarvetta] kiirehtiä ylös. Tällä tavalla myös ykkösjoukkueeseen pääseminen säilyttää merkityksensä, koska se on meriitti jo itsessään, että pääsee [Real] Madridin, Valencian tai [Manchester] Cityn edustukseen.

Poikkeukselliset lahjakkuudet ovat poikkeuksellisia syystä eikä heidän toimintamallejaan kannata soveltaa varomattomasti, Krkić muistuttaa.

– [Haluan] lähettää viestin, että [Lionel] Messi ei ole esimerkiksi muille. Cristiano [Ronaldo] tai Rafa Nadal (tennispelaaja) eivät ole normaaleja. Ei heitä voi käyttää esimerkkinä nuorille. He ovat poikkeuksellisia. Menestys ei ole vain sitä, [vaikka] se on sitä heille. Menestystä voi olla monenlaista.

– Minusta Sergio Canales on menestyvä urheilija, koska häneltä on revennyt polvi kolmesti ja hän on silti yltänyt [Espanjan] maajoukkueeseen. Joselu, 33 vuotta, tuli Madridiin. Nämä tapaukset ovat menestystarinoita.