Kaksi maalia tehnyt ja rankkarin hankkinut Ansu Fati oli ottelun hahmo, kun Barcelona kaatoi sunnuntaisessa sarja-avauksessaan Villarrealin maalein 4-0. Pelin parhaaksi pelaajaksi Fatia ei kuitenkaan voitu valita, sillä hän täyttää 18 vasta lokakuun lopussa, eikä alaikäistä voida palkita tunnustuksella, jota sponsoroi panimoyhtiö Budweiser.

Pelin jälkeen Ansu Fatia kehui muun muassa Barcelonan keskikentän konkari Sergio Busquets. Joukkueen varakapteeni toivoi kuitenkin malttia Fatin kohteluun.

– Meidän täytyy olla maltillisia hänen kanssaan. Tiedämme hänen kykynsä ja ikänsä, mutta emme halua hoputtaa häntä, Busquets totesi Mundo Deportivon mukaan.

– Fatin rinnalla pelaa mahtavia pelikavereita, joilta hän voi oppia paljon. Hänen täytyy antaa pelata omaa jalkapalloaan ja oppia samalla.

Barcelona hätisteli keskiviikkona kosijoita Fatin ympäriltä, kun nuorukainen allekirjoitti uuden sopimuksensa seuran kanssa. Fatin vanhassa sopimuksessa oli 170 miljoonan euron ulosostopykälä, mutta viime viikolla summaa hilattiin 400 miljoonaan euroon. Uusi sopimus on voimassa vuoteen 2022.

– Tämä on jokaisen La Masian pojan haave ensimmäisestä päivästä lähtien. Olen onnellinen, ja niin on koko perheeni. Jokainen vuosi Barcassa on haaste ja olen toiveikas sen suhteen, että parannan vuosi vuodelta, Fati kommentoi sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Ansu Fatista kohistiin jo viime syksynä, kun nuorukainen nousi puskista paljon ikäistään kypsempänä Barcelonan edustusjoukkueeseen ja alkoi sylkeä maaleja. Fati on ehtinyt rikkoa jo useita ikäennätyksiä, mutta malttia puheisiin ”uudesta Messistä” toivoi myös muun muassa Bojan Krkic. Bojan sai aikoinaan saman leiman, muttei noussut megatähteyteen ja pelaa tätä nykyä MLS:n Montreal Impactissa.

– Kehottaisin Ansu Fatia, Viniciusta ja João Félixiä nauttimaan jalkapallosta. Sanoisin heille, ettei saa antaa virran viedä mukanaan. Heidän täytyy nojata hyvään ympäristöön ja hyviin ystäviin, nyt 30-vuotias Bojan sanoi Radio Marcalle lähes päivälleen vuosi sitten.

Nyt 30-vuotias Bojan tietää, miltä nuorella iällä saatu ylenpalttinen suitsutus tuntuu. Hän debytoi Barcelonan edustusjoukkueessa syyskuussa 2007 vain vähän 17-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen ja vei Lionel Messiltä ennätyksen seurahistorian nuorimpana debytanttina. Tulokaskaudellaan Bojan teki kaikissa kilpailuissa yhteensä 12 maalia. Se on edelleen Bojanin voimassa oleva yhden kauden maaliennätys, jota hän tosin sivusi vielä kaksi vuotta myöhemmin.

Malttia Ansu Fatin kanssa toivoi syyskuussa 2019 myös hienon Barcelona-uran tehnyt Samuel Eto’o.

– Minäkin debytoin 16-vuotiaana (toim. huom. Segundan Leganésissa), mutta eivät kaikki voi olla kuin Eto’o. Ajatellaan Giovani Dos Santosia. Kaikki ajattelivat, että hänestä tulee seuraava Ronaldinho, mutta ei ura edennytkään siten, Eto’o heitti El Partidazo de COPE:n haastattelussa vuosi sitten.