Jude Bellingham on valittu vuoden nuoreksi pelaajaksi Ballon d’Or -seremoniassa. Palkinto jaetaan vuoden parhaalle alle 21-vuotiaalle pelaajalle.

Bellingham, 20 on saanut unelma-alun ensimmäiselle La Liga -kaudelleen siirryttyään Real Madridiin Borussia Dortmundista viime kesänä. Keskikenttäpelaaja on tehnyt 10 maalia La Ligassa ja kolme Mestarien liigassa.

Bellingham oli viime vuonna Englannin maajoukkueen mukana Qatarin MM-kisoissa. Nuorukaisen tililtä löytyy tähän mennessä jo 27 maaottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia.

Ballon d'Or

@ballondor
JUDE BELLINGHAM IS THE 2023 KOPA TROPHY!

#TrophéeKopa #ballondor

Bellinghamin lisäksi myös Real Madridin toinen supertähti Vinícius Junior palkittiin gaalassa Sokrates-palkinnolla. Brasilialaisen jalkapallolegendan mukaan nimetty pysti jaetaan pelaajalle, joka on käyttänyt vaikutusvaltaansa positiivisesti esimerkiksi yhteiskunnallisesti tai ympäristöystävällisesti.

Vinícius on perustanut Instituto Vini Jr –sovelluksen auttaakseen vähävaraisia lapsia Brasiliassa, joilla ei ole varaa opiskeluihin. Hyökkääjä on toistaiseksi sijoittanut sovellukseen jo neljä miljoonaa euroa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨 𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Vinicius Júnior wins the Socrates Award for fighting against racism and his hard work in education in Brazil. ✨

The Brazilian invested almost €4m until now for his Vini Jr. Institute’ — education app for poor students.

Ballon d'Or

@ballondor
.@vinijr, founder of the Instituto Vini.Jr, is the winner of the Socrates Award!

#PrixSocrates with @peaceandsport

#ballondor

LUE MYÖS!