Entinen huipputuomari Antonio Mateu Lahoz on yksi ehdokkaista Espanjan jalkapalloliiton (RFEF) uudeksi puheenjohtajaksi, kertoo Marca.

Mateu Lahoz, 46, nousi pitkällä urallaan kulttituomarin maineeseen. Hän oli parhaimmillaan kiistatta yksi Espanjan parhaista tuomareista, mutta häntä myös kritisoitiin huomionhakuiseksi ja ajoittain turhankin korttiherkäksi oikeudenjakajaksi.

Ensimmäiset La Ligan ottelunsa Mateu Lahoz vihelsi vuonna 2008 ja FIFA:n listalle hän nousi kolme vuotta myöhemmin. Hän jäi eläkkeelle tuomarin tehtävistä aiemmin tänä vuonna.

Myös Mateu Lahozin viimeiselle kaudelle mahtui puhuttavia otteluja. Hän muun muassa jakoi 16 keltaista ja kaksi punaista korttia Barcelonan ja Espanyolin välisessä paikallisottelussa. Qatarin MM-kisoissa Mateu Lahoz taas heilutti keltaista korttia 18 kertaa ja antoi yhden punaisen Argentiinan ja Hollannin puolivälieräottelussa.

RFEF:n puheenjohtajan paikka on vapaana Luis Rubialesin irtisanouduttua hänen suudeltuaan maajoukkuepelaaja Jenni Hermosoa sen jälkeen, kun Espanja oli voittanut naisten MM-kisat.

Marcan mukaan Mateu Lahoz on vahvoilla puheenjohtajakisassa, sillä hänellä on takanaan usean eri tahon tuki. Ex-tuomari ei ole kommentoinut puheenjohtajakisaa julkisesti mitenkään, sillä virallinen valintaprosessi ei ole vielä alkanut.

Zach Lowy

@ZachLowy
Mateu Lahoz is the overwhelming favorite to replace Luis Rubiales as the president of the Spanish FA, per @marca.

Linkki twiittiin.