Erotuomari Antonio Mateu Lahoz ei vihellä tulevana viikonloppuna La Ligassa.

Lahoz, 45, on ollut viime aikoina otsikoissa esitystensä takia.

Viime viikonloppuna hän jakoi 16 keltaista ja kaksi punaista korttia Barcelonan ja Espanyolin välisessä paikallisottelussa. Espanyol sai saman tilanteen yhteydessä kaksi punaista korttia, mutta toisen Lahoz perui videotarkistuksen jälkeen. Barcelonan pelaajista punaista katseli Jordi Alba, joka otti kaksi keltaista korttia lyhyen ajan sisällä.

Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoi pelin jälkeen, että Lahoz ”menetti ottelun kontrollin”.

Lahoz sai viime kuussa miesten MM-kisossa kritiikkiä kummankin joukkueen edustajilta hänen tuomittua Argentiinan ja Hollannin välisen puolivälieräottelun. Kyseisessä pelissä Lahoz heilutti keltaista korttia 18 kertaa ja antoi yhden punaisen.

Punakortti heilui myös keskiviikkona, kun Lahoz poisti Sevillan päävalmentajan Jorge Sampaolin sivurajalta Copa del Reyn ottelussa Linaresia vastaan.

La Liga julkisti torstaina erotuomarit tulevan viikonlopun sarjaotteluihin, mutta vuodesta 2008 lähtien sarjassa viheltänyt Lahoz ei ollut listalla.