Eden Hazard ilmoitti tiistaina lopettaneensa pelaajauransa.

Hazard ehti olla työttömänä noin neljän kuukauden ajan, kun Real Madrid purki hänen sopimuksensa kesäkuussa. Ura loppui vain 32-vuotiaana. Hazard ei tiettävästi saanut ainuttakaan mielenkiintoista tarjousta ja päätti siten ripustaa nappulakengät naulaan.

Hazardin kanssa niin Real Madridissa, Chelseassa kuin Belgian A-maajoukkueessakin pelannut Thibaut Courtois otti kantaa pelikaverinsa ratkaisuun. Courtois osasi odottaa Hazardin lopettamisilmoitusta.

– Ei, se ei ollut minulle yllätys. Kävimme syömässä syyskuussa ja tunsin jo silloin, että hän oli päättänyt lopettaa uransa tarjouksista huolimatta. En vain tiennyt, milloin hän julkaisisi päätöksensä. Luonnollisesti tämä on sääli, koska Hazard on erityinen pelaaja. On sääli, ettei hän pelaa enää, mutta se oli hänen päätöksensä, Courtois muistutti RTBF:lle.

Courtois tiedostaa, ettei asiat mene jalkapallossa aina odotusten mukaisesti. Loukkaantumiset varjostivat Hazardin uraa viime vuosina.

– Hazardin ura oli pitkä, koska hän aloitti ammattilaisena hyvin aikaisin Lillessä. Loppujen lopuksi hän pelasi hyvän uran. Meidän on oltava onnellisia siitä, mitä hän teki Belgialle ja koko jalkapalloilevalle maailmalle. Loukkaantumiset ovat aina ikäviä. Olisin halunnut nähdä hänet samanlaisena kuin Chelseassa, mutta joskus asiat eivät mene niin kuin toivomme. Se on osa jalkapalloa.