Barcelona voitti viime kaudella La Ligan mestaruuden, mutta Mestarien liigassa tie nousi pystyyn jo lohkovaiheessa. 

Barcelona jäi lohkossaan toista kautta peräkkäin kolmanneksi ja osallistui siten Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Sielläkin tuli lähtö ensimmäisellä kierroksella.

Kuluvalla kaudella Barcelonan ykköstavoite on menestyä Mestarien liigassa. Mestarien liiga on ollut melkoista myrkkyä Barcelonalle jo pitkään, mutta nyt joukkueen tavoite on edetä Euroopan ykkösseurajoukkuekilpailussa pitkälle.

Barcelona haastatteli verkkosivuillaan Robert Lewandowskia, joka puhui Mestarien liigasta.

– Matkamme Mestarien liigassa päättyi liian aikaisin. Mestarien liiga on meille paljon tärkeämpi tällä kaudella ja koko seura on antanut sille enemmän painoarvoa tietäen sen tärkeyden meille. Lisäksi olemme paremmin valmistautuneita kuin ennen. Viime kaudella asiat olivat paljon kaoottisempia. Nyt asiat sujuvat stabiilisti. Joukkue on muuttunut hieman, mutta ydin on pysynyt samanlaisena. En puhu vain joukkueesta, mutta myös seurajohdosta.

– Tiedämme, että Mestarien liigassa myös tuurilla on oma osuutensa. Haluamme keskittyä loppuvuoden ajan lohkon voittamiseen ja sitten valmistaudumme pudotuspeleihin. Emme halua pelata vain tehokasta, mutta myös järkevää jalkapalloa.

Barcelona on voittanut kummatkin Mestarien liigan lohkovaiheen ottelunsa.