Celta Vigon entinen huippulupaus Gabri Veiga sanoo, että hän ei siirtynyt Saudi-Arabiaan rahan takia.

Veigan, 21, odotettiin siirtyvän viime kauden jälkeen johonkin Euroopan suurseuroista hänen pelattua hienon kauden Celtan kanssa La Ligassa.

Monien yllätykseksi nuorukainen suuntasikin Lähi-itään ja Al-Ahlin riveihin. Saudi-Arabia on viime aikoina houkutellut useita nimekkäitä pelaajia pääsarjaansa todella rahakkailla sopimuksilla, mutta Veigan mukaan raha ei ollut hänen motivaationsa.

– Voin sanoa suoraan, etten siirtynyt [rahan takia]. Kaikilla on oma mielipiteensä ja oma tapansa tehdä asioita. Jokaisella on oma ajattelutapansa ja elämäntapansa, ja heidän on tehtävä päätöksiä, mutta oli muitakin tekijöitä, jotka kallistivat tasapainoa, ja olen hyvin ylpeä ottamastani askeleesta, sanoi Veiga El Largueron haastattelussa.

– Kaikkien harkitsemieni vaihtoehtojen joukossa tämä oli se, joka antoi minulle mahdollisuuden kasvaa jalkapalloilijana, kypsyä nuoren valmentajan kanssa joukkueessa, jossa on hienoja pelaajia, ja liigassa, joka kasvaa paljon. Se oli askel kohti tulevaisuutta, vaikka monet ihmiset eivät ymmärrä sitä, enkä aio pyytää heitä ymmärtämään sitä. Minulle se oli paras askel, jonka pystyin ottamaan.

Veiga sanoi, että hänet saatetaan nähdä vielä tulevaisuudessa takaisin Euroopassa.

– Koskaan ei tiedä, mitä voi tapahtua, mutta motivaationi voisi jonain päivänä olla myös voittaa mestaruuksia Euroopassa, pelata Mestarien liigassa. Koskaan ei voi tietää. Kaksi vuotta sitten en kuvitellut itseäni Saudi-Arabiassa ja nyt olen erittäin onnellinen täällä.