Barcelonan päävalmentaja Xavi myöntää, että tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin korvaaminen tulevina viikkoina on iso haaste.

Lewandowski, 35, joutui keskiviikkona jättämään Mestarien liigan ottelun Portoa vastaan kesken saatuaan iskun nilkkaansa.

Puolalaiskärjen paluuaikataulusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta hänen odotetaan olevan sivussa joitakin viikkoja. Barcelonan onneksi maajoukkuetauko on alkamaisillaan, mutta kuun lopussa odottaa kauden ensimmäinen El Clásico, kun Real Madrid saapuu vieraaksi La Ligassa.

Sunnuntaina Barcelona kohtaa maajoukkuetaukoa edeltävässä ottelussaan Granadan. Xavi on nostanut kokoonpanoonsa mukaan nuoret hyökkääjät Pau Víctorin, 21, ja Marc Guiun, 17.

– Se on valtava menetys meille, kuten Raphinhan, Frenkie de Jongin ja Pedrin tapauksissa. Robert on maalintekijä ja johtaja, mutta meillä on myös muita pelaajia, joihin luotamme, sanoi Xavi Athleticin mukaan.

– Se on mahdollisuus João Félixille, Ferran Torresille… Olemme nostaneet mukaan myös Pau Víctorin ja Marc Guiun tarjoamaan lisää vaihtoehtoja. Jopa Fermín López voi pelata piilohyökkääjänä, jos tarvitsemme sellaista.

– Suunnitelmamme ei muutu, mutta on vaikea korvata Lewyn kaltaista maailmanluokan pelaajaa.

Lewandowski oli viime kaudella Barcelonan ylivoimaisesti paras maalintekijä 33 osumallaan. Kuluvalla sesongilla hän on heiluttanut kymmenessä ottelussa verkkoa yhteensä kuudesti.

Linkki twiittiin.