Kun Barcelona voitti Sevillan perjantaina kotikentällään 1–0, se sai kiittää voitostaan Sergio Ramosia. Ramos, 37, teki ottelussa oman maalin. Valtaosa on kuitenkin sitä mieltä, että hän pelasi muuten mainion ottelun.

Barcelonan päävalmentajalta Xavilta kysyttiin ottelun jälkeen mielipidettä Ramosista. Kaksikko pelasi pitkään yhdessä Espanjan maajoukkueessa.

– En ole tavannut häntä tai keskustellut hänen kanssaan, Xavi luonnehti suhdettaan Ramosiin viitaten siihen, että ystävyys ei ulottunut vapaa-aikaan saakka.

– Hän on mahtava puolustaja. Hän ansaitsee paljon kiitosta siitä, että hän on iästään huolimatta vielä huipulla. Hän on ammattimies.

Xavi (kuvassa vasemmalla) seuraa vierestä, kun Ramos virittää laukaustaan Espanjan maajoukkueen harjoituskentällä. Kuva vuodelta 2012. Kuva: Getty Images.

– Maali oli sääli hänelle, mutta hyödytti meitä. Sellaista elämä on [ja] jalkapallo on elämää, Xavi lisäsi.

Ramos pelasi Real Madridissa 16 kautta vuosien 2005 ja 2021 välillä, yli kaksi kolmasosaa ammattilaisuransa otteluista. Tästä syystä Barcelonan kannattajat buuasivat ja vihelsivät hänelle läpi perjantain ottelun. Xavi ei usko, että voimakkaalla vastareaktiolla olisi ollut vaikutusta Ramosin pelaamiseen.

– Päinvastoin. Sergio elää tällaisista tilanteista.