Girona on ollut alkaneen La Liga -kauden suurin yllättäjä.

Girona johtaa La Ligaa seitsemän pelatun kierroksen jälkeen. Girona on napannut komeat kuusi voittoa ja johtaa sarjaa pisteen erolla Real Madridiin. Girona ja Real Madrid iskevät yhteen lauantaina La Ligan kärkikamppailussa.

Monet yllättyivät, kun Girona tiedotti kesällä tehneensä sopimuksen Daley Blindin kanssa. Kokenut toppari siirtyi Gironaan vapaana agenttina. Athletic haastatteli Blindiä, joka kertoi, miksi päätyi Gironaan.

– Tulin katsomaan kaupunkia, rannikkoa, maaseutua ja seuraa. Puhuin ihmisten kanssa. Vaimoni ja lapseni pitivät siitä. Girona ei kuulu maailman suurimpien seurojen joukkoon, mutta he olivat positiivisia ja halusivat kasvaa suuremmaksi. Olin innoissaan puhuttuani valmentajan kanssa pelitavasta ja seurasta. En ole toistaiseksi katunut ja hieno alkukausi on auttanut, Blind muistutti.

Blindin mukaan Girona oli hänen kintereillään jo tammikuussa, kun konkari vaihtoi Ajaxin Bayern Müncheniin.

– Girona halusi minut ennen kuin menin Bayerniin. Minulla oli silloin vaikeaa Ajaxissa, joten päätin lähteä Bayerniin. Sitä ennen Girona ja belgialainen Royal Antwerp halusivat minut.