José Bordalas paljastaa Jude Bellinghamilla olleen osansa Mason Greenwoodin päätymisessä Getafeen. Manchester United lainasi 21-vuotiaan oman kasvattinsa La Liga -seuralle koko kauden mittaisella sopimuksella siirtoikkunan takarajalla.

Greenwood ei ole pelannut kilpailullista ottelua tammikuun 2022 jälkeen. Hyökkääjää syytettiin tyttöystävänsä raiskauksen yrityksestä, pahoinpitelystä ja kontrolloivasta käytöksestä.

Greenwood vapautui syytteistä tämän vuoden alussa. Nyt englantilaislahjakkuus hakee uutta alkua uralleen La Liga -kentiltä.

Getafe-luotsi Bordalas kertoo Real Madridiin täksi kaudeksi siirtyneen Bellinghamin toimineen suosittelijana Greenwoodille kokeilemaan siipiään Espanjassa.

– Se oli suuri yllätys. Emme ikinä uskoneet, että voisimme saada hänen kaltaisen pelaajan, Bordalas kommentoi Radio Marcalle.

– He (Man United) olivat kuitenkin yhteyksissä urheilujohtajaamme Ruben Reyesiin. Me uskoimme, mutta ettei tätä siirtoa tapahtuisi, mutta molemmat osapuolet tekivät talouspuolen osalta töitä sen eteen.

– Tätä siirtoa ei olisi tapahtunut välttämättä ilman Bellinghamia. Greenwood ja hän ovat ystäviä. Bellingham neuvoi häntä tulemaan Espanjan liigaan.

Greenwood on saanut Getafessa taustoistaan huolimatta hyvän vastaanoton joukkueen sisällä.

– Hänen kanssaan täytyy olla kärsivällinen, sillä hän ei ole pelannut 1,5 vuoteen. Me autamme häntä tässä. Hän on sopeutunut loistavasti.

LUE MYÖS!