Barcelona on viime vuosina kamppaillut valtavien talousvaikeuksien kanssa.

Seura on muun muassa joutunut myymään omaisuuttaan voidakseen rahoittaa hankintojaan. Lisäksi useat kallispalkkaiset tähtipelaajat jättivät Barcelonan – joko omasta tai seuran tahdosta.

Saksalaismedia Spox haastatteli Barcelonan maalivahtia Marc-André ter Stegeniä. Ter Stegenin mukaan pelaajat eivät juurikaan puhu Barcelonan talousongelmista, vaikka vaikeudet ovat hyvin pelaajien tiedossa.

– Tietenkin me pelaajat huomaamme sen, mutta emme juurikaan puhu siitä. Seura tekee kaiken mahdollisen parantaakseen joukkuettamme vaikeasta tilanteesta huolimatta. Viime vuosina seura on tehnyt useita oikeita ratkaisuja, jotka ovat vieneet seuraa eteenpäin niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. Jotkut niistä päätöksistä sattuivat todella paljon. Varsinkin ne, jotka liittyivät pelaajien lähtemiseen.

Leo Messi halusi palata Barcelonaan, mutta ei lopulta saanut seuralta tarjousta. Edessä oli siirto MLS-seura Inter Miamiin. Myös Jordi Alba ja Sergio Busquets ovat sittemmin siirtyneet Inter Miamin riveihin. Ter Stegenin mukaan Messi voi palata uransa jälkeen Barcelonaan.

– Tietenkin Messin paluu olisi ollut meille upea asia. Kenties hän palaa joskus tänne toisessa roolissa. Barcelona on hänen seuransa ja tulee aina olemaan suuri osa hänen elämäänsä. Monet joukkueestamme ovat edelleen yhteyksissä Messin kanssa. Jotkut pelaajat, jotka olivat läheisiä Messin kanssa, pelaavat nyt Miamissa.