Ousmane Dembélé siirtyi elokuussa Barcelonasta PSG:hen. PSG maksoi Dembéléstä noin 50 miljoonaa euroa.

Dembélé edusti Barcelonaa kuuden vuoden ajan ja lukeutuu seurahistorian suurimpiin floppeihin. Se perustuu pitkälti siirtosummaan, jonka Barcelona maksoi Dembéléstä Borussia Dortmundille kesällä 2017. Barcelona maksoi Dembéléstä peräti 135 miljoonaa euroa. Laitahyökkääjä oli Barcelonassa käytännössä jatkuvasti loukkaantuneena.

Barcelonan päävalmentaja Xavi luotti Dembéléen ja pelaaja onnistui nousemaan uudelle tasolle valmentajan alaisuudessa, mutta sen jälkeen edessä oli siirto PSG:hen.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan neuvonantaja Enric Masip otti kantaa Dembélén lähtöön Sportin haastattelussa. Masip työskentelee Barcelonan seurajohdossa. Masipilta tiedusteltiin, pettyikö hän Dembélén ratkaisuun.

– Luonnollisesti. Kaikkien pitäisi olla pettyneitä siihen, millä tavalla se tapahtui. Pidän hyvistä pelaajista, mutta pidän sitäkin enemmän sitoutuneista pelaajista. Jos sinulla on molemmat ominaisuudet, on se loistava juttu. Dembélé osoitti jo aiemmin sen, ettei hän ollut sitoutunut, kun hän ei allekirjoittanut jatkosopimusta. Pidän joukkueessa ennemmin pelaajan, joka antaa minulle seiskan tai kahdeksikon arvoisia peliesityksiä kuin pelaajan, joka antaa kymppejä, mutta lähtee heti muualle.

– On helppoa suudella logoa tehdyn maalin jälkeen tai valehdella sosiaalisessa mediassa. On hyväksyttävää haluta suurempaa palkkaa, mutta pelaajan ollessa sitoutunut hän ei katso taloudellista puolta. Ennemmin otan riskin oman juniorin tai Raphinhan kanssa, joka antaa kaikkensa jokaisissa harjoituksissa.