Xavi Hernández uskoo Robert Lewandowskiin kohdistuneen kritiikin olleen liiankin ankaraa viime viikkojen aikana. Barcelona-valmentajan mielestä tähtihyökkääjä on pelannut riittävällä tasolla.

Lewandowskin rangaistuspotku ratkaisi Barcelonalle 2-1-vierasvoiton Osasunasta sunnuntai-iltana. Puolan maajoukkuepelaaja viimeisteli myös voittomaalin viikko sitten Villarrealia vastaan.

– Olemme mielestäni liian vaativia häntä kohtaan. Robert on tuonut meille viimeisestä kahdesta ottelusta neljä pistettä. Hän teki maalin viime ottelussa ja myös tänään. Hän oli ratkaisija ja se on maalintekijän tarkoitus, Xavi puolusti suojattiaan.

– Hän oli hyvin sijoittunut ja pelasi mielestäni hyvin. Esitys olisi ollut hyvä, vaikka olisimme voittaneet ilman hänen maaliaan.

– Hän myös hankki rangaistuspotkun ja teki siitä maalin. Emme voi sanoa hänen olevan heikossa vireessä. Me vaadimme toisinaan liikaa pelaajiltamme.

Barcelona on voittanut neljästä ensimmäisestä La Liga -ottelustaan kolme. Seura lähtee maajoukkuetauolle sarjataulukon kolmantena.

LUE MYÖS!