João Félix siirtyi perjantaina Atléticosta lainalle Barcelonaan.

Barcelona maksaa kokonaisuudessaan Félixin alkaneen kauden palkan. Félix allekirjoitti samalla Atléticon kanssa kesään 2029 ulottuvan jatkosopimuksen ja madridilaismedian mukaan pudotti merkittävästi palkkaansa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on innoissaan Félixin lainasiirrosta.

– Tämä on hyvin tärkeä päivä seuran historiassa. Saamme joukkueeseemme huipputaitavan pelaajan. Pelitavassamme hän voi saada itsestään parhaan irti. Félix on todella motivoitunut juuri, kuten seurakin on. Haluan kiittää Félixiä erityisesti hänen sitoutumisestaan seuraan.

Laportan mukaan Félix teki merkittäviä uhrauksia päästäkseen Barcelonaan.

– Lainasiirto toteutui, koska seura, agentti ja etenkin pelaaja tekivät hyvin töitä ja uhrauksia. Félix tulee tänne nöyränä auttamaan joukkuetta ja olemme siitä innoissamme. Félixin myötä joukkue parantuu merkittävästi. Kaikki tietävät hänen taitonsa ja sen, mitä hän tuo joukkueelle.

Félix, 23, ei kuulunut Atlético-luotsi Diego Simeonen suunnitelmiin, eikä saanut harjoitus- ja alkukaudella minuuttiakaan peliaikaa.