Manchester Cityn laitapuolustajan João Cancelon siirto Barcelonaan on viivästynyt katalonialaisseuran talousvaikeuksien takia, kertoo Athletic.

Cancelo, 29, oli maanantaina Lissabonin lentokentällä valmis matkustamaan yksityiskoneella Espanjaan, kun hän sai tiedon, että Barcelonalla ei ole vielä varaa sinetöidä hänen lainasiirtoaan.

Athleticin sisäpiirilähteiden mukaan tilanne johtuu siitä, että Barcelona ei ole saanut varoja aiemmin tässä kuussa tehdystä kaupallisesta sopimuksesta. Toisen osapuolen näkemys on, että Barcelona pyysi muutosta sopimukseen, eikä se usko maksun viivästyneen.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta ja seuran rahastonhoitaja Ferran Olive valmistautuvat – oman henkilökohtaisen varallisuutensa vaarantaen – allekirjoittamaan pankkitakauksen, joka antaa seuralle välittömästi 20 miljoonan euron suuruisen summan. Se olisi kolmas pankkitakaus, jonka seuran johtohenkilöt ovat järjestäneet tällä tavoin viimeisten 12 kuukauden aikana.

Blaugranan on parannettava talouttaan täyttääkseen La Ligan palkkamenoja koskevat säännöt. Nykyisellään he eivät voi hankkia Canceloa, eivätkä he voi rekisteröidä joukkuettaan kokonaan, mikä tekee joistakin pelaajista pelikelvottomia.

Barcelonassa uskotaan kuitenkin, että Cancelon hankinta voidaan viimeistellä pankkitakauksen myötä, mutta diilin sinetöityminen siirtynee aivan siirtoikkunan loppusuoralle.

Cancelo, Manchester City ja Barcelona ovat jo täydessä yhteisymmärryksessä siirrosta.