LaLiga on allekirjoittanut sponsorointisopimuksen Visit Saudin kanssa. Visit Saudi on Saudi-Arabian hallinnon yksikkö, joka pyrkii aktiivisesti edistämään ulkomailta Saudi-Arabiaan suuntautuvaa matkailua.

Saudi-Arabian ajattelutapa korostaa urheilua ulkopolitiikan tärkeänä puhdistuskeinona maan maineelle. Kyse on urheilupesusta, joka on vaikuttamista huippu-urheilun välityksellä.

Saudi-Arabian toiminta oli aiemmin herättänyt epäluuloja Espanjan liigan johdossa.

– Meidän kaikkien on kannettava vastuumme. — — Emme saa unohtaa, mitä toiselle toimittajalle [Jamal Khashoggille] tapahtui Turkin-konsulaatissa 18 kuukautta sitten, pääsarjan puheenjohtaja Javier Tebas kommentoi vuonna 2020 The Independentin mukaan.

On julkinen salaisuus, että Khashoggi paloittelumurhattiin Saudi-Arabian pääministerin ja kruununprinssin Muhammad bin Salmanin käskystä. Sen vuoksi olisi paikallaan, että yhteistyötä saudihallinnon kanssa mietitään kahdesti, uskoi Tebas.

– Raha ei ole ainoa asia, joka merkitsee, liigan puheenjohtaja lisäsi tuolloin ja kritisoi jalkapalloliiton päätöstä viedä Espanjan supercup Saudi-Arabiaan.

– Se ei ole sama asia, kun vaikka brittiyritys rakentaa metrolinjan sinne. Metrolinjan rakentaminen Riadiin ei vaikuta ihmisoikeuksiin, mutta puhumme [jalkapallon kohdalla] maan imagon valkopesusta.

Tebas muistutti lopuksi, että Saudi-Arabian rahankäyttö ei noudata markkinatalouden logiikkaa: voittomahdollisuus on olematon. Nyt häntä ei ilmeisesti enää kumppanuus maan kanssa haittaa.