Barcelonan päävalmentaja Xavi toivoo, että toppari Ronald Araújo on kunnossa syyskuun maajoukkuetauon jälkeen.

Araújo, 24, loukkasi reitensä tällä viikolla harjoituksissa, ja hän on varmuudella joitakin viikkoja sivussa tositoimista.

Xavin mukaan osasyy uruguaylaispuolustajan loukkaantumiselle on huippujalkapallon armottomat aikataulut.

– Jalkapalloilijoiden sijasta ajatellaan bisnestä. Me yritämme pitää loukkaantumiset mahdollisimman vähissä. Ronald loukkaantui harjoituksissa, se on osa tätä lajia. Sitä tulee tapahtumaan koko hänen elämänsä. Se on todella ikävä loukkaantuminen, kommentoi Xavi.

– Kuinka kauan hän on sivussa? Me sanomme aina samaa: katsotaan, miltä hänestä tuntuu. Katsotaan maajoukkuetauon jälkeen. Toivottavasti hän on silloin kunnossa.

Xavilta kysyttiin, millaista ennaltaehkäisevää työtä Barcelona tekee säästelläkseen Araújon kroppaa. Uruguayn maajoukkuetoppari on kärsinyt 13 loukkaantumisesta Barcelonassa.

– Me teemme sitä jo, me hallitsemme pelaajien rasitusta. Heillä on GPS käytössä. Pelasimme eilen harjoituksissa, ja se (loukkaantuminen) sattui juoksussa. Sellaista voi tapahtua. Tällaisia tilanteita ei voi välttää.

Jos Araújo palaa tositoimiin vasta maajoukkuetauon jälkeen, häneltä jäävät väliin pelit Cádizia, Villarrealia ja Osasunaa vastaan. Maajoukkuetauon jälkeen Barcelona kohtaa Real Betisin kotikentällään.