Barcelona vahvisti hiljattain hankkineensa Oriol Romeun Gironasta. Romeu on Inter Miamiin siirtyneen Sergio Busquetsin korvaaja.

Romeu pelasi loistavan viime kauden Gironan paidassa.

Romeu, 31, on Barcelonan oma kasvatti. Keskikenttäpelaaja jätti Barcelonan organisaation elokuussa 2011 siirryttyään Chelseaan. Sittemmin Romeu on pelannut muun muassa Valenciassa, Stuttgartissa ja Southamptonissa.

Barcelona esitteli Romeun uutena pelaajanaan median edessä perjantaina.

– Saan tämän mahdollisuuden yhdellä urani parhaista hetkistä. Mielestäni olen positionaalinen pivot-pelaaja. Pelaajat edessäni voivat tuntea olonsa turvalliseksi. Fyysisyys on vahvuuteni, mutta opin edelleen pelinavaamista. Olen varma, että kehityn valmentajan avustuksella. Siitä lähtien, kun poistuin Barcelonasta, olen oppinut paljon. Koen olevani valmis tähän haasteeseen ja pelaamaan korkealla tasolla. Osoitan sen kentällä, kun kausi alkaa.

Romeu oli ylpeä saadessaan soiton Xavilta.

– Olemme olleet yhteyksissä ja hän on aina halunnut nähdä minut täällä. Minulle ja jokaiselle jalkapalloa rakastavalle Xavi on esikuva. Hän soitti minulle lomani aikana ja sanoi puhuneensa seurajohdon kanssa, jotta voisin siirtyä tänne. Olin hyvin innoissani Xavin soitosta. En voi pyytää juuri enempää.