Barcelona esitteli maanantaina uuden keskikenttäpelaajansa İlkay Gündoğanin medialle ja kannattajilleen.

Gündoğan, 32, siirtyi Barcelonaan tänä kesänä Manchester Citystä, jossa hänen sopimuksensa päättyi viime kauteen. Viimeisenä Englannin-vuotenaan hän johdatti kapteenin roolissa Cityn triplamestaruuteen.

Maanantain julkistustilaisuudessa Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta huomautti, että on Gündoğanin vaimon Saran syntymäpäivä. Tilaisuutta jatkettiin pelaajan puheenvuorolla, jonka jälkeen mikrofoni annettiin takaisin Laportalle. Seurapomolle tuotiin käteen kynttilällä koristettu kakku, ja paikalle kokoontunut väki alkoi laulamaan hyvää syntymäpäivää Saralle.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Helena Condis Edo

@HelenaCondis
🎉🎂 La sorpresa de Laporta a la mujer de @IlkayGuendogan que cumple años hoy, el mismo día de la presentación de su marido como jugador del Barça.

Día muy feliz para toda la familia Gündogan.

@ESPORTSCOPE @deportescope @tjcope @partidazocope

Gündoğan kertoi tilaisuudessa, että Barcelonan päävalmentaja Xavi vakuutti hänet puheillaan.

– Ensimmäisestä hetkestä lähtien, kun puhuimme toisillemme, minusta tuntui oikealta tulla tänne, liittyä seuraan ja saada tilaisuus todistaa taitoni eri seurassa ja eri maassa. Olin lähellä tulla tänne kaksi kertaa aiemmin, mutta sen ei ollut vielä silloin tarkoitus tapahtua. Nyt on sen aika.

Barcelona voitti viime kaudella La Ligan, mutta jäi Mestarien liigassa lohkovaiheeseen ja putosi Eurooppa-liigasta pudotuspelivaiheen avauskierroksella. Gündoğan toivoo, että hän voi kokemuksellaan auttaa Barcelonaa takaisin Euroopan huipulle.

– Mestarien liiga eroaa kaikista muista kilpailuista. Se on niin vaikea voittaa, ja minä puhun kokemuksesta. Nyt kun olen voittanut sen, uskon ja tiedän, että voin tuoda hyvää tietoa tälle joukkueelle siitä, miten se tehdään.

– Olen todella motivoitunut. Tämä siirto antaa minulle mahdollisuuden olla osa uudelleenrakennusta. Sitä jokainen pelaaja haluaa. On nähtävissä, että täällä on suunnitelma ja perustukset ovat erittäin selkeät. Uskon, että tämä seura on oikealla tiellä loistaakseen uudestaan Euroopassa.