Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan sisko ja seuran hallituksen jäsen, Elena Fort, on puolustanut maineikkaan Camp Noun jättimäisiä remonttisuunnitelmia sosiaalisessa mediassa.

Camp Noun kunnostustöiden vuoksi Barcelona pelaa ensi kauden Estadi Olímpic Lluís Companysilla. Camp Noun kunnostukseen on varattu 1,45 miljardia euroa.

Uuden Camp Noun on määrä olla käyttövalmis viimeistään loppuvuodesta 2024. FC Barcelona täyttää samoihin aikoihin 125 vuotta.

Twitter-käyttäjä ”The Cultural Tutor” on yksi heistä, jotka ovat pettyneitä Limak-yhtiön suunnitelmaan uudesta Camp Nousta. Käyttäjän mielestä Camp Nou näyttää pian samalta ”kuin kaikki muut stadionit maailmassa”.

– Rahalla voi ostaa monia asioita, mutta ei historiaa, identiteettiä tai kulttuuria. Nämä asiat hioutuvat vain ajan kuluessa, hyvin hitaasti, ja ovat haavoittuvaisia.

– Ongelma on lopulta siinä, että voimme aina tehdä helposti uusia asioita, mutta vanhat ja historiallisesti rikkaat asiat voidaan tuhota vain kerran, eikä niitä saada takaisin.

Forbesin mukaan Barcelonan kannattajat sekä joukkuetta läheltä seuraavat toimittajat, kuten Andy Mitten, näyttivät olleen kommenttiosiossa eri linjoilla ”The Cultural Tutorin” näkemyksen kanssa. Myös Fort katsoo, että Camp Nou oli jo auttamatta vanhanaikainen.

Fortin mukaan twiitissä tehdään se virhe, ettei siinä tunnisteta, kuinka rakennusprojektissa pyritään säilyttämään alkuperäisen Camp Noun arkkitehtoniset erityispiirteet. Fort kertoo myös, että projekti ”eroaa kaikista muista” vastaavista ja tarjoaa ”avoimen julkisivun Barcelonan kaupunkiin”.

– Julkisivu luo ainutlaatuisen sosiaalisen ja välimerellisen synergian. Demokraattinen stadion. Kaikille. Edelläkävijä kestävyydessä.

Vaikka asiantuntijoissa ja faneissa on paljon heitä, joiden mielestä Barçan identiteetti ei ole niin vahva kuin sen ehkä pitäisi olla, ihmiset ovat melko yksimielisiä Camp Noun remontin tarpeellisuudesta. Auringonvalon on sen jälkeen tarkoitus jakautua kentälle ja katsomoon tasaisemmin, ja katsojien ja pelaajien mukavuutta lisääviä tiloja kohennetaan. Camp Nou ei ollut myöskään arkkitehtonisesti yhtä merkittävä tai tunnistettava rakennus kuin esimerkiksi Milanossa sijaitseva San Siro.

Elena Fort 💜 💙❤️

@Fortelena
L’errada de no conéixer un projecte que precissament el que fa és preservar els valors arquitectònics d’un vell estadi a l’hora necessària i imprescindible de reformar-lo.

Un projecte que es diferencia de tota la resta quan preveu una façana oberta a la ciutat.

The Cultural Tutor

@culturaltutor
From football's most iconic stadium to one that looks like every other stadium in the world.

The renovation of Barcelona's Camp Nou is a tragedy...