Oriol Romeu on parhaillaan Barcelonan ykkösvaihtoehto Sergio Busquetsin korvaajaksi, kertoo Marca.

Lehden mukaan Barcelonan päävalmentaja Xavi haluaa Romeun joukkueen mukaan Yhdysvaltojen harjoitusleirille. Leiri käynnistyy ensi viikon keskiviikkona.

Romeu ei ollut suinkaan Xavin ykkösvaihtoehto Busquetsin korvaajaksi. Xavi halusi Joshua Kimmichin, Martín Zubimendin tai Marcelo Brozovicin, mutta Barcelona ei kyennyt hankkimaan ketään kolmikosta vaikean taloustilanteensa vuoksi.

Barcelona ja Girona ovat neuvotelleet kolmen viikon ajan Romeun siirrosta. Barcelonan on määrä maksaa Romeusta 5-6 miljoonaa euroa. Barcelona on jo päässyt Romeun kanssa sopuun sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista.

Romeu, 31, on Barcelonan oma kasvatti. Romeu liittyi Espanyolin organisaatiosta Barcelonaan 12-vuotiaana. Barcelona myi Romeun Chelseaan kesällä 2011. Romeu pelasi kahdessa Barcelonan edustusjoukkueen ottelussa ennen siirtoaan Chelseaan.