Paris Saint-Germain uskoo, että sen tähtihyökkääjä Kylian Mbappé on jo sopinut siirrosta Real Madridiin ensi kesäksi, kertoo Sky Sports.

Mbappén, 24, odotettiin siirtyvän Madridiin vuosi sitten, kun hänen edellinen sopimuksensa oli päättymässä. Ranskan maajoukkuetähti päätti kuitenkin viime hetkellä toisin ja solmi lyhyen jatkosopimuksen PSG:n kanssa.

Tuo sopimus päättyy ensi kesänä, mutta sisältää pelaajan jatko-option yhdestä lisäkaudesta. PSG:n yllätykseksi Mbappé ilmoitti tänä kesänä julkisesti, että hän ei aio käyttää tuota optiota. Käytännössä julistus tarkoitti sitä, että yksi maailman parhaista pelaajista aikoo vaihtaa seuraa ilmaiseksi.

PSG on ymmärrettävästi suhtautunut Mbappén ilmoitukseen paniikinomaisesti. Ranskan suurseura on sekä julkisesti että kulisseissa linjannut, että Mbappén tulee joko solmia uusi diili tai käyttää jatko-optionsa. Muuten hänet myydään tänä kesänä korkeimmalle tarjoajalle.

Mbappé on toistaiseksi ilmoittanut, että hän aikoo kunnioittaa sopimustaan ja pelata PSG:ssä vielä alkavan kauden.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
🚨 BREAKING: PSG believe Kylian Mbappé has already agreed a deal with Real Madrid to join them in 2024. 🤝

(Source: Sky Sports)

Ranskalaismedian mukaan PSG lähetti tällä viikolla Mbappélle kolmisivuisen kirjeen, jossa se syyttää häntä seurassa syntyneestä levottomasta tilanteesta.

PSG:n mukaan Mbappe on aiheuttanut ”valtavaa vahinkoa” seuralle ilmoittamalla julkisesti, että hän aikoo vaihtaa joukkuetta ensi kesänä. Pariisilaisjätin mukaan asia olisi pitänyt käsitellä yksityisesti. Lisäksi PSG syyttää Ranskan maajoukkuekipparia ”vilpittömyydestä”, koska hän ilmoitti asiasta tämän kesän siirtoikkunan aikana.

Kirjeen lopuksi PSG linjasi, että Mbappén on heinäkuun loppuun mennessä päätettävä, solmiiko hän jatkosopimuksen vai myydäänkö hänet pois.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi ilmaisi Le Parisienin haastattelussa pettymyksensä Mbappén toimintaan. Seurapomon mielestä heillä oli suullinen sopimus siitä, että tähtihyökkääjä käyttäisi vähintään jatko-optionsa.

– Haluamme hänen jäävän, mutta hän ei voi lähteä ilmaiseksi. Se oli suullinen sopimuksemme ja hän oli ilmaissut sen julkisesti haastattelussa, joten siitä ei voi kiistellä.

– Olin todella järkyttynyt kuullessani, että hän aikoo lähteä ilmaiseksi. Se on iso pettymys, koska Kylian on fantastinen poika, todellinen herrasmies. Ilmaiseksi lähteminen, Ranskan suurimman seuran heikentäminen, se ei ole hänen kaltaistaan. Olin järkyttynyt ja pettynyt, kun sain tämän tiedon.

– Siksi hänen on päätettävä ensi viikolla tai korkeintaan kahden viikon kuluttua. Ja jos hän ei halua allekirjoittaa uutta sopimusta, ovi on auki. Se on auki niin hänelle kuin kaikille muillekin. Kukaan ei ole seuraa suurempi, ei kukaan pelaaja, en edes minä. Se on hyvin selvää.

– Jalkapallossa ei koskaan näe parhaan pelaajan lähtevän seurasta ilmaiseksi. Sitä ei tapahdu koskaan.