Atlético Madrid on päättänyt vaihtaa takaisin edelliseen logoonsa, jota se käytti vuoteen 2016 saakka.

Kaikkiaan 56 prosenttia seuran 138 881 jäsenestä osallistui äänestykseen, ja 88,68 prosenttia heistä äänesti vanhan seuran logon palauttamisen puolesta. Vain 11,32 prosenttia äänistä eli 8 796 jäsentä kannatti nykyistä logoa.

Äänestys tapahtui sen jälkeen, kun edellisessä kuulemisessa 44 prosenttia Atlétin kannattajista ilmoitti olevansa kiinnostunut seuran logon vaihtamisesta.

Atlético Madridin virallisessa lausunnossa logon vaihtoa kuvaillaan ”monimutkaiseksi, massiiviseksi ja kalliiksi prosessiksi, johon seuran hallitus on kuitenkin sitoutunut”. Seurajohto korosti tarvetta päivittää miljoonia tuotteita ja yli 4 000 visuaalista viitepistettä, mukaan lukien seuran stadionilla, toimistoissa ja muualla.

Myös paitavalmistaja Nikelle on ilmoitettu vanhan logon palauttamisesta, mutta muutos tulee liian myöhään, jotta se saataisiin voimaan jo ensi kaudeksi. Näin ollen vanha logo palautetaan käyttöön ensi kauden jälkeen.

Kannattajat ovat suhtautuneet uutiseen myönteisesti, sillä he ovat vastustaneet nykyistä logoa siitä lähtien, kun se julkistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

– Todellinen ongelma logon kanssa ei ole ollut se, onko se kauniimpi, rumempi vai modernimpi. Se on ollut hyökkäys seuran historiaa vastaan, koska jäseniltä ei kysytty, hyväksyvätkö he sen, kommentoi Atlétin jäsen Daniel Sánchez Forbesin mukaan.

Atlético de Madrid

@atletienglish
After the results of the binding vote, in which 77,690 members have participated, the club will change its badge as of July 1, 2024:
ow.ly/1Thj50P1qnq

Linkki twiittiin.