Espanja on UEFA Nations Leaguen tuore mestari.

Espanja voitti sunnuntai-iltana pelatussa finaalissa Kroatian lopulta rangaistuspotkuilla.

Varsinainen peliaika ja jatko-ottelu päättyivät maalittomana. Kyseessä oli Espanjan A-maajoukkueelle ensimmäinen mestaruus 11 vuoteen. Espanja voitti jotain edellisen kerran kesällä 2012, kun se kruunattiin Euroopan mestariksi.

Unai Simón nousi Espanjan suureksi sankariksi torjuttuaan kaksi rangaistuspotkua.

Espanja eteni finaaliin voitettuaan välierässä Italian 2-1.

– En odottanut voittavani näin nopeasti. Vielä hiljattain minulla oli muita vastuualueita ja huolenaiheita, mutta minulla on sokea luotto tähän joukkueeseen. Olen onnellinen heidän ja koko Espanjan puolesta. Haluamme saada sen tunteen takaisin, jonka tunsimme kesällä 2010, Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis de la Fuente totesi viitaten maailmanmestaruuteen.

Espanja on EM-karsintalohkossaan parhaillaan kolmantena.