Barcelonan jättävä laitapuolustaja Jordi Alba on päässyt sopimuksensa ehdoista sopuun Inter Miamin kanssa, mutta hänen allekirjoituksestaan käydään yhä kilpailua, kertoo Mundo Deportivo.

MLS:n Inter Miamissa Alba, 34, saisi yhdistää voimansa jälleen Lionel Messin kanssa, mutta siirto Yhdysvaltoihin tarkoittaisi hänelle merkittävää palkanalennusta.

Inter Miami pystyy MLS:n palkkarajoitusten takia tarjoamaan Alballe vain reilut 1,8 miljoonaa euroa vuodessa. Konkaripakille yritetään etsiä vielä muita tulolähteitä, joilla häntä voitaisiin houkutella Yhdysvaltoihin. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi se, että hänestä tehtäisiin vuoden 2026 MM-kisojen lähettiläs. Turnaus pelataan Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa.

Alban perässä ovat myös Internazionale, Atlético Madrid ja nimeltä mainitsematon seura Saudi-Arabiasta, joka houkuttelee tällä hetkellä useita Euroopassa pelaavia huippunimiä pääsarjaansa tähtitieteellisillä sopimuksilla.

MD:n mukaan Alba on kallistumassa Inter Miamiin, mutta hän tekee lopullisen päätöksensä vasta sunnuntain Nations Leaguen finaalin jälkeen. Alba ja Espanja kohtaavat loppuottelussa Kroatian.