Barcelona hankki Raphinhan viime kesänä Leedsistä noin 60 miljoonalla eurolla.

Raphinhan kausi oli vuoristoratamainen. Syyskausi oli vaikea, mutta kevätkaudella laitahyökkääjä esiintyi edukseen. Raphinha sai mukavasti peliaikaa Xavin alaisuudessa. Kaikki kilpailut mukaan luettuna Raphinha pelasi 50 ottelussa, joissa syntyi kymmenen maalia ja 12 maalisyöttöä.

El Club del Deportista haastatteli Raphinhaa.

Raphinha on ollut muutaman kuukauden ajan siirtohuhujen keskellä. Barcelona tarvitsee rahaa ja tilaa täynnä olevaan palkkakattoonsa ja seurajohto olisi tiettävästi halukas luopumaan Raphinhasta, mutta pelaaja aikoo jäädä seuraan.

– Tietenkin jatkan Barcelonassa. Niin ensi kauden, kuten sitä seuraavankin. Minulla on sopimusta jäljellä vielä monta vuotta ja odotan olevani täällä sopimukseni loppuun ja vielä pidempään.

– Ensimmäiset puoli vuotta oli vaikeaa aikaa. Tein alkukaudella vain vähän maaleja ja annoin vähän maalisyöttöjä, mutta sen jälkeen aloin sopeutumaan paremmin. Joukkuetoverit auttoivat minua paljon ja onnistuimme voittamaan Supercopan ja La Ligan varsin suurella piste-erolla.

Raphinhan mukaan Barcelonan ensi kauden tavoite on voittaa Mestarien liiga.

– Mestarien liigan voittaminen on tavoitteemme ensi kaudella. Kun pelaaja saapuu Barcelonaan, on hänen oltava valmis voittamaan kaikki kilpailut, joihin seura osallistuu.