Real Madridin uusi keskikenttäpelaaja Jude Bellingham saa käyttöönsä pelinumeron viisi.

Bellingham, 19, on pelannut toistaiseksi koko ammattilaisuransa numerolla 22, joka kuuluu Madridissa Antonio Rüdigerille.

Numeron 22 tarina sai alkunsa, kun Bellingham oli 12-vuotias. Hän olisi halunnut Birminghamin junioreissa kymppipaidan, mutta valmentaja suositteli hänelle numeroa 22, koska hän näki, että Bellingham pystyy pelaamaan sekä nelos-, kasi- että kymppipaikalla (4+8+10).

Kun Bellingham siirtyi vuonna 2020 Dortmundiin, Birmingham teki poikkeuksellisen tempun ja jäädytti hänen pelinumeronsa. Pelinumeroiden jäädyttäminen on todella harvinaista englantilaisessa jalkapallossa, ja oli täysin ennenkuulumatonta tehdä niin 17-vuotiaalle pelaajalle.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Jude Bellingham

@BellinghamJude
Hola Madridistas!🤍
It is the proudest day of my life to join the greatest club in the history of the game. I will give absolutely everything I have to help this team win. Thank you for the amazing welcome. HALA MADRID!!!🤍🤍🤍

Myöskään vitospaita ei ollut Real Madridissa valmiiksi vapaana, mutta sen entinen haltija Jesús Vallejo suostui antamaan numeron Bellinghamille ja ottamaan oman selkäänsä pelinumeron 24.

Näin Bellingham sai yhden suurimman idolinsa pelinumeron; vitospaitaa käytti Madridissa aikoinaan ranskalaislegenda Zinédine Zidane.

– Ensinnäkin haluan kiittää Jesús Vallejoa siitä, että hän antoi minun käyttää numeroa 5. Olin yhteydessä häneen tiedustellakseni, onko se OK, ja hän suhtautui siihen loistavasti. Hän antaa minun käyttää sitä ja hän oli vain niin mukava asian suhteen, joten olen hyvin kiitollinen hänelle, sanoi Bellingham Athleticin mukaan.

– Olen sanonut, kuinka paljon ihailen Zinédine Zidanea, perintöä, joka hänellä on tässä seurassa ja tämän numeron kanssa. En yritä olla samanlainen kuin hän, yritän vain olla Jude, mutta se on ehdottomasti pieni kunnianosoitus sille, kuinka suuri pelaaja hän oli.

– Mitä 22:een tulee, se on numero, jota olen käyttänyt, ja sillä on minulle paljon merkitystä. Ja sydämessäni olen edelleen 22, mutta käytän vain numeroa 5 selässäni. Katsotaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta juuri nyt olen todella iloinen, että minulle on annettu tämä kunnia käyttää tuota numeroa.

Lue lisää Real Madridista: