Katalonialaislehti Sport kertoo saaneensa ”vihiä”, että saudiseura Al-Hilal suunnittelee Lionel Messin julkistusta jo kesäkuun kuudennelle päivälle eli ensi viikon tiistaille. Al-Hilal odottaa, että siihen mennessä kaikki siirron keskeiset työvaiheet on hoidettu. Messi ei ole vielä allekirjoittanut sopimusta, mitä voidaan pitää hyvänä uutisena Barcelonalle.

Sport painottaa, että Messi haluaa nimenomaan tehdä päätöksensä ripeästi ja saada sen julki mahdollisimman pian, jottei siirtouutisointi saa saippuaoopperamaisia käänteitä. Barcelona on julkisesti ilmoittanut olevansa Messin perässä. Seuran talouden raamit ovat kuitenkin tiukat. Al-Hilalin esittämä tarjous kattaa mediatietojen mukaan kaksi kautta, ja siinä ehdotetaan noin 400 miljoonan euron vuosittaista palkkaa.

Al-Hilal on mestaruusmaljoilla mitattuna Saudi-Arabian historian menestynein seura. Kaikki kilpailut huomioiden se on 65-vuotisen historiansa aikana voittanut 66 pokaalia. Se ei pelaa ensi kaudella Aasian Mestarien liigaa, koska se jäi saudiliigassa kolmanneksi Al-Ittihadin ja Al-Nassrin taakse.