Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että Lionel Messi tekee päätöksen tulevaisuudestaan ensi viikolla.

PSG vahvisti tällä viikolla, että Messi, 35, pelaa viimeisen ottelunsa seurassa tulevana viikonloppuna ja lähtee sitten Ranskasta sopimuksensa päätyttyä.

Barcelona on tehnyt julkisesti selväksi, että se haluaisi Messin palaavan Kataloniaan, jossa argentiinalaistähti oli viettänyt koko ammattilaisuransa ennen siirtoaan Pariisiin.

Blaugrana ei ole kuitenkaan ainoa seura seitsenkertaisen Ballon d’Or -voittajan perässä. Huhujen mukaan Messillä on pöydällään ennätyksellinen tarjous Saudi-Arabiasta, ja hänet yhdistetään tasaisin väliajoin myös Inter Miamiin.

– Olen sanonut monta kertaa, että ovet ovat hänelle auki täällä. Olen valmentaja ja tiedän, että hän auttaa meitä, jos hän päättää tulla tänne, mutta uskon, että meidän on annettava hänelle hieman rauhaa, kommentoi Xavi Mundo Deportivolle.

– Hänen sopimuksensa [PSG:ssä] päättyy ja hän on ansainnut oikeuden päättää, mihinpäin maailmaa hän haluaa siirtyä lopettamaan uraansa.

– Hän sanoi minulle, että hän tekee päätöksen ensi viikolla, ja meidän on annettava hänelle rauha. En usko, että hän pitää siitä, jos me puhumme Leosta päivästä toiseen.

– Hän päättää asiasta ensi viikolla, ja nyt on 200 teoriaa. Lopulta hän päättää tulevaisuudestaan, ja täällä ovet ovat auki. Siitä ei tarvitse keskustella.

Xavi on jatkuvasti toistellut, että Messi on tervetullut Barcelonaan, mutta moni on pohtinut, pystyykö Katalonian suurseura todella tuomaan kaikkien aikojen maalintekijänsä takaisin Espanjaan.

Barcelona odottaa parhaillaan La Ligalta vastausta esittämäänsä kannattavuussuunnitelmaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan Barcelona ei pysty solmimaan uusia sopimuksia ennen merkittäviä leikkauksia kuluihinsa.

Lue lisää Barcelonasta:

Joni Ahokas |