Gerard Piqué lopetti uransa marraskuussa. Piqué jäi pienelle peliajalle syyskaudella ja teki siitä oman johtopäätöksensä. Ura loppui kesken kauden.

Jordi Alba jättää Barcelonan viikonloppuna pelattavan viimeisen sarjaottelun jälkeen. Kyseessä oli Barcelonan valmennusjohdon toive. Alba on jäänyt kuluvalla kaudella penkille, sillä nuori Alejandro Balde on napannut Alban pelipaikan.

TV3 haastatteli Barcelona-luotsi Xavia, joka kertoi menettäneensä yöunensa jouduttuaan pyytämään Piquétä astumaan syrjään. Xavi ja Piqué olivat joukkuetovereita vuodet 2008-15.

– Vaikeudet alkavat, kun joudut tekemään sellaisia päätöksiä, joista pelaaja on eri mieltä. Jouduin sanomaan Piquélle, että nyt on aika siirtyä syrjään. Kärsin jopa unettomuudesta sen takia, koska olimme nauttineet niin paljon yhdessä, Xavi viittasi menneisyyden menestysvuosiin.

– Alban kanssa minusta tuntui siltä kuin pettäisin hänet ystävänä, mutta minun on priorisoitava joukkuetta.

Xavi kertoi kokeneensa saman kohtalon pelaajaurallaan. Xavi jätti Barcelonan kesällä 2015. Hän jäi viimeisellä kaudellaan pienelle peliajalle.

– Minulle kävi samalla tavalla Luis Enriquen alaisuudessa. Et ymmärrä sitä. Sinulla on sellainen fiilis, että sinun pitäisi pelata, koska olet ollut jo vuosien ajan avauskokoonpanossa. Alba suuttui ja sitä on ymmärrettävä, mutta hän sanoi joukkueen välisen keskustelun jälkeen olevansa sataprosenttisen sitoutunut. Alba ja Piqué osasivat lähteä oikeaan aikaan.

LUE MYÖS