Sergio Busquetsin komea Barcelona-ura on päättynyt.

Busquets johti orkesteria keskikentän pohjalta käsin vuosikausien ajan. Vielä tälläkin kaudella Busquets on ollut Xavin ehdottomia luottopelaajia, mutta nyt mies pitäisi korvata. Kysymys kuuluu: kuka tilalle?

Siirtohuhuissa on puhuttu etenkin Real Sociedadin Martín Zubimendista ja Bayern Münchenin Joshua Kimmichistä. Busquets nostaa esiin myös Manchester Cityn Rodrin.

– On ollut puhetta Rodrista ja Zubimendista. He ovat todella hyviä pelaajia ja heillä on ehkä eniten Barcan DNA:ta ja sellaista pelityyliä, jota täällä halutaan. Mutta he ovat toisten joukkueiden pelaajia, Busquets sanoi Mundo Deportivolle.

Kimmichissäkin Busquets näkee omanlaisensa vahvuudet.

– Hän on vähän erilainen, sellainen saksalaistyylinen pelaaja. Ainahan ei ole välttämätöntä, että kaikilla pelaajilla on saman pelifilosofian DNA.

Busquetsin sinänsä diplomaattisia vastauksia tulkitessa yksi yllätysnimi nousee kuitenkin erityisesti esiin.

– Meillä on toisaalta myös oma kasvatti Nico [González], joka on nyt lainalla. Hänellä on ollut jatkuvuuden kanssa vähän haasteita, mutta hän on todella lahjakas. Omille kasvateille on annettava näyttöpaikkoja, ja taloudellisesti hän olisi edullinen vaihtoehto. Nico myös ymmärtää seuraa ja pelitapaa jo valmiiksi.

Frenkie de Jongista Busquets ei tekisi yksinään keskikentän pohjapelaajaa.

– Hän voi pelata siinä aika ajoin, mutta hän on parhaimmillaan silloin, kun vierellä joku on varmistamassa ja hän voi itse tehdä juoksuja ylöspäin.

Keskikentän pohjapelaajan lisäksi Barcelona pyrkii hankkimaan ainakin toppari Iñigo Martínezin (mahdollisesti vahvistusta vaille sovittu), Lionel Messin, Ilkay Gündoganin, vasemman laitahyökkääjän ja keskushyökkääjän.

Kaikkia hankintoja rajaa palkkakattoraami. Nyt ihan alkuun Barcelona odottaa La Ligan hyväksyntää seuran rahoitussuunnitelmalle, jotta ylipäätään ketään voitaisiin hankkia ja nykyjoukkueen pelaajien jatkosopimuksia rekisteröidä.

LUE MYÖS