Espanjan kolmanneksi korkeimman sarjatason Primera Federaciónin runkosarja tuli päätökseensä lauantaina. Racing Ferrol ja Amorebieta varmistivat nousunsa sarjaporrasta ylemmäs, kun ne voittivat lohkonsa.

Nousukarsinnat ratkaisevat, mitkä kaksi joukkuetta liittyvät Ferrolin ja Amorebietan seuraksi Segunda Divisióniin. Yhtä karsintojen välieristä seurattaneen muita laajemmin, kun ensimmäisessä lohkossa kolmanneksi tullut Real Madrid Castilla ja toisen lohkon neljäs Barcelona Atlètic pelaavat paremmuudesta. Castilla ja Barça B ovat jättiläisseurojen Real Madridin ja Barcelonan reservijoukkueita.

Otteluparin ensimmäinen osa käydään ensi viikon sunnuntaina Barça Atlèticin kotona Estadi Johan Cruyffilla. Voittaja selviää viikkoa myöhemmin 11. kesäkuuta Madridissa. Voittaja jatkaa karsintafinaaliin, jossa se saa vastaansa joko Celta Vigo B:n tai Eldensen.

Toisessa kaaviossa pelaavat Real Sociedadin ja Deportivo de la Coruñan kakkosjoukkueet sekä Alcorcón ja CD Castellón.