Barcelona on menettänyt viime kuukausien aikana melkoisesti kokemusta ja johtajuutta.

Gerard Piqué lopetti uransa viime marraskuussa kesken kauden. Dani Alves jätti seuran vuosi sitten, kun Barcelona ei tarjonnut sittemmin vankilaan joutuneelle konkarille jatkosopimusta.

Sergio Busquets ja Jordi Alba jättävät Barcelonan viikon päästä. Barcelona tarjosi edellä mainitusta nelikosta vain Busquetsille jatkoa, mutta kapteeni päätti hylätä jatkosopimustarjouksen ja vaihtaa maisemaa vapaana agenttina.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on ollut vaikeiden päätösten edessä, sillä hän pelasi nelikon kanssa vuosikausia seuran edustusjoukkueessa.

Xavi myönsi lehdistötilaisuudessa, ettei ystävien käsittely ja ilman sopimusta jättäminen ole suinkaan helppoa asioita.

– Yksi vaikeimmista asioita on käsitellä ystäviäsi, joiden kanssa olet jakanut niin paljon asioita. On vaikea laittaa rajaa siihen, miten pitkälle ystävyys voi mennä ja missä vaiheessa ammattimaisuus astuu kuvioihin. Se tapahtui minulle Gerard Piquén ja Dani Alvesin kanssa. Myös Alban ja Busquetsin kanssa, vaikka Busquets päättikin itse olla jatkamatta.

– Tämä ei ole helppoa, mutta olen täällä tekemässä päätöksiä ja valmentajan vastuu on kuitenkin kaiken yläpuolella. Priorisoin ensisijaisesti seuraa. Kyseessä ei ole henkilökohtainen päätökseni, vaan koko seuran.

LUE MYÖS

Joni Ahokas |