Barcelonan toppari Samuel Umtiti sanoo, että hän on löytänyt peli-ilonsa uudestaan lainaseurassaan Leccessä.

Umtiti, 29, siirtyi Barcelonaan kesällä 2016 kotimaansa suurseurasta Lyonista 25 miljoonalla eurolla.

Ranskalaistoppari näytti alkuun pitkäaikaiselta luottopelaajalta Blaugranan puolustukseen, mutta hän putosi ajan mittaan loukkaantumisten ja ailahtelevaisuuden myötä kauas nokkimisjärjestyksen kärjestä.

Barcelona yritti pitkään tuloksetta hankkiutua Umtitista eroon. Täksi kaudeksi hän lähti lainalle Serie A:n sarjanousijaan Lecceen, jossa hän on saanut enemmän vastuuta kuin pitkään aikaan.

Canal Plus -kanavan tuoreessa haastattelussa Umtiti puhui kaunistelematta ajastaan Kataloniassa.

– Tuntui kuin olisin ollut neljä vuotta vangittuna Barcelonassa, ei vain urheilullisella tasolla, vaan myös jokapäiväisessä elämässäni.

– Olin todella huonossa jamassa, pysyin mieluummin poissa kaikkien tieltä. Alussa tunsin oloni hyväksi ja suoriuduin korkealla tasolla, mutta sitten aloin tuntea epäluuloa itseäni kohtaan ja tajusin silloin, ettei kukaan enää uskonut minuun.

Umtitille ehdotettiin sopimuksen purkamista, mutta hän päätyi lopulta Italiaan, jossa hän on esiintynyt edukseen.

– Se oli minulle haaste, sillä minun piti tuntea itseni arvostetuksi, kunnioitetuksi ja hyödylliseksi. Tiedän, että putoamistaistelu ei ole sama asia kuin mestaruuden voittaminen, mutta olen kiitollinen Leccelle, koska löysin hymyni täällä uudelleen.

Umtitin ja Barcelonan sopimus on voimassa kesään 2026 saakka, mutta hänen odotetaan vaihtavan seuraa tämän kauden jälkeen.