Jordi Alba on päättänyt lähteä Barcelonasta kuluvan kauden jälkeen. Asiasta kertoo useampi Barcelonaa läheltä seuraava toimittaja. Seura itse ei ole vielä vahvistanut uutista.

Alban sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden ja tähän asti oltiin siinä uskossa, että Alba on halukas pelaamaan sopimuksensa loppuun.

Barcelona yritti jo viime kesänä päästä Albasta eroon miehen tuhdin palkan vuoksi. Barca kun tunnetusti on jo hyvän aikaa paininut palkkakatto-ongelmien kanssa.

Tuore päätös tarkoittanee sitä, että Alba ja Barcelona ovat purkaneet sopimuksen jonkinlaista korvausta vastaan. Relevon toimittaja Toni Juanmartí kertoo, että Alba olisi suostunut leikkaamaan merkittävän osan rahoista, jotka hänelle sopimuksen mukaan olisivat kuuluneet. Toimittaja Gerard Romero tarkentaa, että Alba antaisi jäljellä olevista palkkasaamisistaan puolet anteeksi. Joidenkin tietojen mukaan Alban saamiset kaikkineen olisivat ensi kaudella olleet jopa 38 miljoonaa euroa, mutta tuoreen sopimuksen myötä enää 19 miljoonaa.

Alba on jo kolmas korkean profiilin pelaaja, joka jättää Barcelonan alle vuoden sisään. Gerard Piqué lopetti uransa viime syksynä, ja hiljattain Sergio Busquets ilmoitti, ettei jatka Barcassa tämän kauden jälkeen.

Alban lähtö vapauttaa merkittävästi tilaa palkkakaton suhteen. Se taas helpottaa uusien pelaajien hankkimista.

34-vuotias Alba on Barcelonan kasvatti. Läpilyönti tapahtui kuitenkin Valencian organisaatiossa, josta vasen pakki hankittiin takaisin Barcaan 14 miljoonalla eurolla kesällä 2012. Kaiken kaikkiaan Alba on pelannut Barcelonassa 458 ottelua ja iskenyt pakin paikalta komeat tehot 27+99. Pokaaleja Alba on Barcassa voittanut 17.

LUE MYÖS