Valencia kertoo tiedotteessaan, että poliisi on tunnistanut seuran kannattajan, joka solvasi rasistisesti Real Madridin laitahyökkääjää Vinícius Junioria.

Joukkueiden välinen sarjaottelu keskeytettiin sunnuntaina minuuteiksi, kun Vinícius, 22, tunnisti Mestallan kotikannattajien keskuudesta katsojan, joka oli solvannut häntä rasistisesti.

Valencia kertoo, että se tekee viranomaisten kanssa yhteistyötä varmistaakseen muiden mahdollisten rikoksentekijöiden henkilöllisyyden.

– Siitä hetkestä lähtien, kun valitettavat tapahtumat tapahtuivat, seura on analysoinut kaiken saatavilla olevan kuvamateriaalin ja työskennellyt viranomaisten kanssa mahdollisimman nopeasti selvittääkseen, mitä tapahtui, jotta voimme toimia nopeasti ja päättäväisesti, kommentoi Valencia.

– Valencia on aloittanut kurinpitomenettelyn, ja seura tulee soveltamaan mahdollisimman ankaria kurinpitotoimia, mukaan lukien elinikäistä stadionkieltoa asiaan osallistuneita kannattajia vastaan, ja tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Seura tuomitsee jyrkästi tämäntyyppisen käytöksen, jolla ei ole sijaa jalkapallossa ja yhteiskunnassa eikä se vastaa Valencia ja kannattajiemme arvoja.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Valencia CF

@valenciacf
COMUNICADO OFICIAL | El Valencia CF expulsará del estadio de por vida a los aficionados que profirieron gestos racistas a Vinícius Jr.

El Club condena enérgicamente este tipo de comportamientos, que no se corresponden con los valores del Valencia CF y su afición.

Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt klippi, jossa eräs Valencian kannattaja näytti tekevän apinaeleitä Viníciuksen suuntaan. Lisäksi liikkeellä on useita videoita, joissa Valencian kannattajat pilkkaavat brassitähteä laululla, jonka sanoitukset on kyseenalaistettu.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa eräs toimittaja sanoi Madridin päävalmentajalle Carlo Ancelottille, että kannattajien lauluissa kuului sana ”tonto” (suom. typerä), eikä ”mono” (apina). Italialaisvalmentaja piti väitettä naurettavana.

Aiemmin Valencia tuomitsi Ancelottin kommentit koskien sunnuntain tapahtumia. Seura tuohtui siitä, kuinka Ancelotti sanoi, että ”koko stadion” syyllistyi Viníciuksen solvaamiseen.

– Seura tuomitsee kaikenlaiset rasistiset loukkaukset ja pyrkii tunnistamaan henkilöt, joiden väitetään tehneen eleen tai teon, mutta kaikkien Valencian kannattajien kutsuminen rasisteiksi on järjetöntä, eikä seura voi vaieta, sanoi Valencian konsernijohtaja ja tiedotusvastaava Javier Solís.

Valencia-pomo tuomitsi myös Viníciuksen yleisölle tekemän eleen, jolla hän viestitti, että joukkue saattaa pudota La Ligasta. Vinícius nosti kaksi sormea pystyyn ja viittoi kädellään alas.

– Se vaikutti minusta epämiellyttävältä. Pelaaja ei voi osoittaa stadionilla eleitä, joiden mukaan joukkue putoaa Segundaan, ja jäädä tuomitsematta.