Real Madridin laitahyökkääjä Vinícius Júnior sanoo, että rasismista on tullut normaalia La Ligassa.

Vinícius, 22, on joutunut useita kertoja vierasstadioneilla rasismin uhriksi. Viimeisin tapaus nähtiin sunnuntaina Mestallalla, kun brassitähti tunnisti katsomosta Valencian kannattajan, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti.

Peli oli keskeytettynä vajaat kymmenen minuuttia, minkä aikana kannattajille ilmoitettiin, että peli keskeytetään lopullisesti, jos rasistisia kommentteja kuuluu vielä.

Vinícius ei alunperin halunnut jatkaa pelaamista ollenkaan, mutta hän muutti mielensä keskusteltuaan päävalmentajansa Carlo Ancelottin kanssa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Madrid Xtra

@MadridXtra
Vinicius Jr started crying after being shouted "Vinícius, die." @DirectoGol

Ottelun jälkeen Vinícius kommentoi tapahtunutta sosiaalisessa mediassa.

– Se ei ollut ensimmäinen, eikä toinen eikä kolmas kerta. Rasismi on normaalia La Ligassa. Sarjan mielestä se on normaalia, [Espanjan] jalkapalloliiton mielestä myös, ja vastustajat rohkaisevat sitä.

– Sarja, joka kerran kuului Ronaldinholle, Ronaldolle, Cristianolle ja Messille, kuuluu nykyään rasisteille. Kaunis kansakunta, joka toivotti minut tervetulleeksi ja jota rakastan, mutta joka on suostunut viemään rasistisen maan kuvan maailmalle.

– Olen pahoillani niiden espanjalaisten puolesta, jotka eivät ole samaa mieltä, mutta nykyään Espanja tunnetaan Brasiliassa rasistien maana. Ja valitettavasti, kaiken sen jälkeen, mitä joka viikko tapahtuu, en voi puolustaa sitä.

– Mutta olen vahva ja menen loppuun asti rasisteja vastaan. Vaikka se olisi kaukana täältä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Vini Jr.

@vinijr
Não foi a primeira vez, nem a segunda e nem a terceira. O racismo é o normal na La Liga. A competição acha normal, a Federação também e os adversários incentivam. Lamento muito. O campeonato que já foi de Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano e Messi hoje é dos racistas. Uma nação…

ESPN kertoo Viníciuksen olevan niin turhautunut, että hänen edustajansa ovat ottaneet esille nuoren tähden mahdollisuuden lähteä Real Madridista toistuvien rasismitapausten vuoksi.

Sisäpiirilähteiden mukaan Vinícius ei tällä hetkellä harkitse seuran jättämistä, mutta hänen hermonsa ovat ”äärirajoilla” viime kuukausien useiden välikohtausten jälkeen.

Sunnuntaina antamassaan lausunnossa La Liga sanoi, että se on ”pyytänyt kaikki saatavilla olevat kuvat tapahtuneen tutkimiseksi” ja että ”kun tutkimus on saatu päätökseen, jos viharikos tunnistetaan, LaLiga ryhtyy asianmukaisiin oikeustoimiin”.

Valencia voitti Real Madridin 1-0 Diego Lópezin maalilla. Vinícius sai ottelun loppuhetkillä suoran punaisen kortin, kun hän tönäisi kahakan keskellä Valencian Hugo Duroa naamasta. Kyseessä on brassitähden uran ensimmäinen suora punainen kortti.

– Rasistien voittama palkinto on punainen korttini. Se ei ole jalkapalloa, vaan La Ligaa, kommentoi Vinícius Instagramissa viitaten La Ligan viralliseen sloganiin.