La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on vastannut uudestaan Real Madridin laitahyökkääjälle Vinícius Júniorille, joka sanoi, että sarjapomo asettaa kommenteillaan itsensä samalle viivalle rasistien kanssa.

Valencian ja Real Madridin välinen sarjaottelu keskeytettiin sunnuntaina minuuteiksi sen jälkeen, kun Vinícius, 22, oli tunnistanut Mestallan katsomosta kotijoukkueen kannattajan, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti.

Pelin yhteydessä kannattajat myös lauloivat pilkkalauluja ja huusivat törkeyksiä, jotka saivat brassitähden kyyneliin kentällä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Vikïngä ⚔️🛡️

@Madridologa
He encontrado el video donde se ven los rostros de los que insultaron a Vinicius, por favor difundid.
Esta gente no merece pisar un estadio de nuevo 🚫 RT RT RT 🗣️🔈

Ottelun jälkeen Vinícius antoi kovaa kritiikkiä koko Espanjalle ja La Ligalle sanoen, että ”sarja kuuluu nykyään rasisteille”.

Tebas vastasi Viníciukselle sanomalla, että brassitähti on ymmärtänyt väärin sen, miten La Liga toimii rasismitapauksissa ja mitä se voi tehdä.

Sarjapomon vastaus sai Viníciuksen suunniltaan. Brasilialaistaituri huomautti, että Tebas ei tuominnut viestissään väitettyjä rasistisia huutoja mitenkään, vaan keskittyi siihen, että La Ligan mainetta ei loattaisi.

Yön yli nukuttuaan Tebas kirjoitti maanantaina uuden vastauksen Viníciuksen viestiin, jossa brassitähti kritisoi häntä. Tebas kommentoi seuraavasti:

– 1) Espanja tai La Liga eivät ole rasistisia, on erittäin epäreilua sanoa niin.

– 2) La Ligassa me tuomitsemme ja vainoamme rasismia kaikin käytettävissämme olevin voimin.

– 3) Tällä kaudella rasistisia loukkauksia on raportoitu 9 kertaa (8 niistä on koskenut Vinícius Júnioriin kohdistuneita loukkauksia). Tunnistamme aina nämä mielipuolet ja teemme valituksen kurinpitoelimille. Sillä ei ole väliä, onko heitä vain muutama vai ei, olemme aina armottomia.

– 4) Emme voi sallia, että kuva kilpailusta, joka on ennen kaikkea kansojen välisen liiton symboli, tahraantuu. Yli 200 mustaa pelaajaa 42 seurassa saa päivittäin kaikkien kannattajien kunnioituksen ja suosion. Rasismi on sarja yksittäisiä tapauksia (9 valitusta), jotka aiomme kitkeä pois.