Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoo, että tuomarin olisi pitänyt keskeyttää peli lopullisesti Vinícius Júniorin ilmoitettua, että Valencian kannattaja oli solvannut häntä rasistisesti.

Valencian ja Madridin sarjaottelu Mestallalla oli keskeytettynä vajaat kymmenen minuuttia Viníciuksen, 22, tunnistettua katsomosta kannattajan, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti.

Brassitähti ei olisi halunnut jatkaa pelaamista, mutta hän muutti mielensä keskusteltuaan Ancelottin kanssa.

Ottelun jälkeen Ancelotti oli silminnähden turhautunut, kun häneltä kysyttiin Movistarin tv-haastattelussa itse pelistä, eikä Viníciuksen ilmoittamasta välikohtauksesta.

– En halua puhua jalkapallosta. Haluan puhua siitä, mitä täällä tapahtui. Se on tärkeämpi asia kuin tappiomme. Mitä täällä tänään tapahtui, ei pitäisi tapahtua… Tässä liigassa tapahtuu jotain pahaa, kommentoi Ancelotti ESPN:n mukaan.

– [Vinícius] ei halunnut jatkaa. Sanoin hänelle, ettei ole reilua, että sinun täytyy lopettaa peli. Et ole vastuussa, et ole syyllinen, olet uhri. Ja hän jatkoi pelaamista.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Luis Miguel Echegaray

@lmechegaray
*Interviewer wants to ask about the game itself*

Ancelotti: “You want to talk about the game?”

Interviewer: “Well yes—-I want to—-“

*Ancelotti proceeds to use his time to talk about the disgusting racist abuse towards Vinicius Jr.*

Grande, Carlo.

Vinícius sai pelin loppuhetkillä suoran punaisen kortin tönäistyään kahakan keskellä Valencian Hugo Duroa naamasta. TV-kuvissa näkyi, kuinka myös Viníciusta tartuttiin kaulasta, mutta hän oli ainoa pelaaja, joka poistettiin tilanteen takia kentältä

– Se on järjetön punainen kortti, koska se ei ollut aggressiota, sanoi Ancelotti.

– Minulle Vinícius on maailman tärkein pelaaja, maailman vahvin pelaaja. La Ligalla on ongelma. Minusta pelit on lopetettava näiden rasististen välikohtausten takia. Koska kyse ei ole yhdestä henkilöstä. Koko stadion loukkaa pelaajaa. Pelin on loputtava. Sanoisin samaa, vaikka johtaisimme 3-0. Ei ole muuta keinoa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Madrid Zone

@theMadridZone
🚨💣 Vinícius asks for explanation on IG:

@rfef the cameras didn’t see it or didn’t want to see it?”

Ancelotti kertoi, että hän pyysi erotuomari Ricardo de Burgos Bengoetxea lopettamaan pelin, mutta oikeudenjakaja ilmoitti hänelle La Ligan virallisesta protokollasta, jonka mukaan ensin pitää ilmoittaa kannattajille, että peli keskeytetään lopullisesti, jos rasistisia kommentteja kuuluu vielä. Näin ottelussa toimittiinkin.

– Vinícius on hyvin surullinen. Se on surua, ei vihaa. Viníciuksen reaktio on aivan normaali. Ei ole mitään muttia. Stadion huusi rasistisia loukkauksia. Katsotaan mitä tapahtuu. Minua kiinnostaa nähdä… Mitään ei tapahdu. Yleensä mitään ei tapahdu.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut videoita, joissa Valencian kannattajat laulavat sankoin joukoin pilkkalauluja Viníciuksesta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

madridistaReal

@RMadridistaReal
🚨‼️ "Vinicius eres un mono". Es lo que gritaba la afición del Valencia a las puertas de Mestalla.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa eräs toimittaja sanoi Ancelottille, että kannattajien lauluissa kuului sana ”tonto” (suom. typerä), eikä ”mono” (apina). Italialaisvalmentaja piti väitettä naurettavana.

– Luuletko, että tuomari keskeytti pelin, koska he huusivat ’tonto’ Vinílle? En usko! vastasi Ancelotti.

Italialaisluotsi tuki pelaajaansa vielä julkaisullaan sosiaalisessa mediassa.

– Tänään oli surullinen päivä Mestallalla, jossa joukko kannattajia näytti pahimman puolensa. On aika lopettaa puhuminen ja toimia päättäväisesti. Rasismilla ei ole sijaa jalkapallossa eikä yhteiskunnassa. EI RASISMILLE MISSÄÄN.