Brasilian presidentti Luiz Inácio Lula da Silva vaatii kansainvälistä jalkapalloliittoa (FIFA) puuttumaan lajin yhteydessä rehottavaan rasismiin.

Lula, 77, osoitti tukensa maanmiehelleen, Real Madridin laitahyökkääjälle Vinícius Júniorille, joka on joutunut tällä kaudella useasti rasististen solvausten kohteeksi vieraspeleissä.

Viimeisin tapaus nähtiin sunnuntaina Mestallalla, kun Valencian ja Madridin välinen ottelu keskeytettiin Viníciuksen, 22, tunnistettua katsomosta henkilön, joka oli väitetysti solvannut häntä rasistisesti. Ottelun yhteydessä kannattajat myös lauloivat pilkkalauluja ja huusivat törkeyksiä, jotka saivat Viníciuksen kyyneliin pelin aikana.

– Haluan ilmaista solidaarisuuteni brasilialaiselle pelaajallemme, poloiselle pojalle, joka on onnistunut elämässä ja josta on mahdollisesti tulossa yksi maailman parhaista pelaajista, varmasti paras Real Madridissa. Ja hänen kimppuunsa hyökätään jokaisella stadionilla, jolla hän pelaa, kommentoi Lula ESPN:n mukaan.

– Mielestäni on tärkeää, että FIFA, Espanjan liiga ja muiden maiden liigat ryhtyvät todellisiin toimiin, koska emme voi sallia fasismin ja rasismin hallita jalkapallostadioneita.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Eixo Político

@eixopolitico
🇧🇷 Lula condena episódio de racismo contra Vinícius Júnior e se solidariza com o jogador brasileiro.

“Não é possível que, quase no meio do século XXI, a gente tenha o preconceito racial ganhando força em estádios da Europa”, disse o presidente brasileiro.

Myös Brasilian jalkapalloliiton puheenjohtaja Ednaldo Rodrigues osoitti tukensa Viníciukselle.

– Kuinka kauan aiomme kokea 2000-luvulla sellaisia tapahtumia, joita juuri todistimme jälleen kerran La Ligassa? kommentoi Rodrigues Brasilian jalkapalloliiton tiedotteessa.

– Kuinka kauan ihmiskunta pysyy vain sivustakatsojana ja rikoskumppanina julmissa rasistisissa teoissa? Kuinka kauan meidän on muistettava, että se on rikos? Kuinka kauan meidän on taisteltava konkreettisten ja tehokkaiden kannanottojen puolesta kentillä ja niiden ulkopuolella?