Real Madridin vierasottelu Valenciaa vastaan jouduttiin keskeyttämään, kun tähtipelaaja Vinícius sai kotiyleisöltä rasistisia solvauksia. Peli seisoi toisella puoliskolla peräti kuuden minuutin ajan ja Mestallan kaiuttimista kuulutettiin tilanteesta.

Real hävisi vieraissa 0-1-lukemin.

Vinícius, 22, ajettiin ulos lisäajalla Brasilian maajoukkuepelaajan tönäistyä Valencian hyökkääjää Hugo Duroa joukkueiden välisessä kahakassa. Myös Real Madrid -tähteen käytiin käsiksi ja kamerat taltioivat vastustajan pelaajan kuristusotteen hänen kaulansa ympärillä.

𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎

@TheEuropeanLad
📸 - Vinicius himself was getting attacked as well, but it was him who received the red card.

Joukkuetoveri Dani Ceballos puolusti kaltoinkohdeltua Viníciusta.

– Tässä ei ole mitään uutta. Kukaan ei kunnioita Viníciusta millään Espanjan stadionilla, Ceballos kommentoi pelin jälkeen Movistar TV:lle.

– Hän on pelaaja, jonka perään meidän täytyy katsoa. Avainpelaaja meille ja tässä sarjassa.

– Toivottavasti La Liga pystyy suojelemaan häntä, jotta saisimme irti parhaan Viníciuksen.

Myös Valencian kapteeni José Gaya tuomitsi Viníciuksen Mestallalla kohtaaman rasismin.

– Me tuomitsemme kaikki ne solvaukset ja siellä on kameroita. Jos on selvää kuka teki sen, heidän ei pitäisi enää koskaan palata jalkapallostadionille. Rasistisilla kannatuslauluilla ei ole mitään järkeä yhteiskunnassamme. En vain ymmärrä sitä, Gaya kommentoi.

Vinícius teki ennen poistumistaan pilkkaavan eleen Valencian kannattajia kohtaan viitateen heidän olevan kakkosluokkaa. Gaya ei pitänyt tästä reaktiosta.

– Ymmärrän, että hänen täytyy purkaa raivoaan loukkausten jälkeen. Yksi teko ei kuitenkaan tee toista hyväksyttäväksi. Hänen ei pitäisi tehdä sellaisia eleitä kannattajia päin. Solvaukset tulivat vain pieneltä osalta. Tuomitsen siis myös hänen eleensä, Valencia-kapteeni lisäsi.

Lähde: Athletic