Barcelonan päävalmentaja Xavi haluaa pitää kiinni Eric Garcíasta, vaikka toppari on jäänyt vähälle peliajalle, kertoo Mundo Deportivo.

Katalonian suurseuran pitää karsia tulevana kesänä roimasti palkkakulujaan ja sen on myytävä sitä varten monta pelaajaa.

García, 22, vaikuttaa vähäisen vastuunsa puolesta täydelliseltä ehdokkaalta myyntilistalle, mutta Xavi ei halua luopua hänestä.

Toissa vuonna Manchester Citystä Barcelonaan palannut García on pelannut tällä kaudella vähiten kaikista Blaugranan puolustajista. Xavi näkee hänet kuitenkin tärkeänä pelaajana ja saattaa antaa hänelle lisää vastuuta uudessa roolissa.

García on pelannut muutamassa ottelussa puolustavana keskikenttäpelaajana ja tehnyt vaikutuksen Xaviin. Barcelonan kapteeni Sergio Busquets on jättämässä seuran tämän kauden jälkeen, joten Garcíalle voi olla luvassa enemmänkin vastuuta keskikentällä, jos hän antaa hyviä näyttöjä vielä loppukaudesta.

Barcelona haluaisi hankkia uuden keskikenttäpelaajan Busquetsin tilalle, mutta jos se ei rahatilanteensa takia pysty siihen, García tarjoaa ensi kaudellakin vaihtoehdon kahdelle pelipaikalle.